Alanya gibi bölgelerde mülk edinme, yani satın alma tarihi 16 Ekim 2023 ve sonrasında olan taşınmazlar üzerinden taşınmaz amaçlı kısa dönem ikamet izni başvurusunda, Tapu üzerindeki satış bedelinin tüm şehirler için tapunun alındığı gündeki (tapu edinim tarihi) Merkez Bankası döviz satış kuru esas alınarak asgari 200.000 ABD Doları karşılığı Türk Lirası olması şartı aranacak. 16 Ekim 2023 tarihinden sonra edinilecek tapularda taşınmaz değerleme raporu kabul edilmeyecek olup tapu üzerindeki satış bedeli esas alınacak. Bu uygulama için başvuru türü (ilk/geçiş/uzatma) fark etmeyecek.

Alanya’da tüm sportif faaliyetlere 2 isim bakacak Alanya’da tüm sportif faaliyetlere 2 isim bakacak

Edinme tarihi 16 Ekim 2023 tarihinden önce olan taşınmazlar üzerinden yapılacak başvurular bu uygulama kapsamında olmayacak. 26 Nisan 2022’den 16 Ekim 2023 tarihine kadar edinilen taşınmazlarda büyükşehirler için 75 bin ABD Doları, diğer şehirler için 50 bin ABD Doları şartı aranmaya devam edecek olup bu başvurular için taşınmaz değerleme raporu istenmeye devam edecek.

ALTSO Başkanı olduğu 2018’de yaptığı açıklamada, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon Dolar’dan 250 bin Dolar’a indirildiğine dikkat çeken Mehmet Şahin, “İnşaat sektörü için çok önemli bir gelişme, hayırlı uğurlu olsun” demişti. 19 Eylül 2018’de 21. Meslek Komitesi toplantısına katılan, yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili olarak gayrimenkul satışlarındaki 1 milyon Dolar rakamının 250 bin Dolara indirilmesini değerlendiren Mehmet Şahin, ALTSO yönetimi olarak bu konuda Ankara’ya giderek daha önce talepte bulunduklarını hatırlatmıştı.