p>Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü ( ASAT ) Alanya’daki 102 mahalle muhtarının davetli olduğu bir toplantı düzenledi. Alanya Öğretmen Evi’nde saat 9:00’da başlayan toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör yardımcısı Nurettin Uludağ, Asat Genel Müdürü Faruk Karaçay, İçme suyu Dairesi başkanı İsmail Demirel, Alanya Asat Şube Müdürü Fatih Uysal ve mahalle muhtarlarının büyük bir bölümü katıldı. 
MUHTARLARA BİLGİ VERİLDİ
Toplantıda 2015 yılında yapılan ve devam eden yatırımlar ve 2016’da programa alınacak yatırımlar konusunda muhtarlara bilgi verildi ve muhtarların mahalleleriyle ilgili talepleri alındı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Asat Genel Müdürü Faruk Karaçay, “ muhtarlarımızla 2015 yılı içinde yapılan ve devam eden yatırımlar ve 2016 yatırım programı konusunda görüş alış verişinde bulunduk ve onların taleplerini aldık. 2016 planlaması bu talepler doğrultusunda yapılacak. Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte hizmet alanımız tam 21 kat arttı. 
YATIRIMLARA BAŞLADIK
Buna rağmen ilçelerde yapılanmamızı tamamlayarak yatırımlara başladık. Alanya’da alt yapıdan kaynaklanan sorunlar yaşıyoruz. Çok küçük borular döşenmiş, birçoğu da eski sürekli arızalar oluyor. Bunları çözmek için ekiplerimiz 24 saat görev başında. Alanya’nın yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında 5 kat fark var. Yatırımlarımızı yaz nüfusuna göre planlıyoruz. Alanya’da arıtma sorunlarını çözdük. Şimdi düzenli çalışıyor. İçme suyu ile ilgili en çok sıkıntı Mahmutlar, Kargıcak ve Cikcilli’de yaşanıyor. 2016’da bu mahallelerin alt yapısını kapsayan 20 milyon liralık yatırım yapacağız. Bugüne kadar Alanya’ya 83 milyon liralık yatırım yaptık. Hedefimiz 2019’a kadar Antalya’da susuz yer bırakmamak. Bu konuda da özveriyle çalışıyoruz “ dedi. 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN HİZMETLERE DEVAM
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise konuşmasında ; “ 2014 Nisan’ında göreve başladığımız günden bu yana Alanya’da her anlamda büyükşehir yapılanmasını gerçekleştirdik. Asat kurumsal yapılanması da bu süreçte tamamlandı. Bugüne kadar 83 milyon liralık su ve alt yapı yatırımı yaptık. Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Önümüzdeki 2016 yılının planlaması öncesi genel müdürümüzle muhtarlarımızı bir araya getirdik. Talepler doğrultusunda yatırımlarımız olacak verimli bir toplantı oldu “ dedi.