p style="text-align:center">Alanya Belediyesi mehteran takımının marşları ile eşlik ettiği tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Danışmanı Emekli Kıdemli Albay Esap Yaşar Yılmaz, “Atatürk’ün, Türk milletinden aldığı güçle kurduğu ve benim en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin, Milli Birlik ve Beraberliğimizin, inançlı, yılmaz savunucuları olduğunuzu, bir an olsun unutmayınız. Mehmetçik olmak onurdur. Çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi mirastır.” dedi.

ASKER UĞURLAMA TÖRENİ ALANYA’DA BİR İLK

Daha sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, asker uğurlamanın Türk milletinin geleneklerinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Başkan Yücel, “Alanya’da ilk kez kendi gelenek ve göreneklerimize uygun olarak düzenledik. Sizlerle bugün burada bir arada olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Davetimizi kırmayıp bizi onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

KALBİMİZ VE DESTEĞİMİZ SİZİNLE

Konuşmasında gençlere seslenen Başkan Yücel, “Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçmekte. Yaşanan sıkıntıları hepiniz biliyorsunuz. Bu vatan sizlere emanet.  Sizler vatanı bekledikçe, korudukça, görevlerinizi layıkıyla yerine getirdikçe biz burada rahatça uyuyabileceğiz. İnşallah hepiniz kazasız belasız teskerelerinizi alıp, ailelerinizin yanına döneceksiniz. Kalbimiz her daim sizinle. Her türlü sıkıntı ve sorununuzda bana ulaşmanızı rica ediyorum. Belediye olarak elimizden geldiğince mutlaka yanınızda olmaya çalışacağız.” diye konuştu..

BAŞKAN YÜCEL ASKERLERE KINA YAKTI

Başkan Yücel, konuşmasının ardından askere gidecek 1996 tertip asker adaylarına anneleri ile birlikte kına yaktı. Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından okunan duanın ardından Başkan Yücel, askerlere ilk karavanalarını dağıttı. Program boyunca askerler ve aileleri ile yakından ilgilenen Başkan Yücel, onlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.