Kaymakam Ürkmezer’in mesajı şu şekilde:

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu anlamlı gün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüne denk gelerek, tarihimizdeki en önemli kilometre taşlarından biri olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923 tarihinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve aziz milletimizin kararlılığıyla kuruldu. O günden bu yana, Cumhuriyetimiz, demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık değerleriyle aydınlattığı yolumuzu sürdürmektedir.

Bugün, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlarken, geçmişimize saygı duymanın yanı sıra geleceğe umutla bakma zamanıdır. Türkiye Cumhuriyeti, bu 100 yılda büyük bir dönüşüm ve gelişim göstererek, bilimde, sanatta, spor alanında ve daha pek çok alanda başarılar elde etmiştir.

Bu yüce bayram vesilesiyle, Cumhuriyetimize ve değerlerine olan bağlılığımızı bir kez daha yürekten vurgulamak istiyorum. Cumhuriyet, bizlere eşitlik, adalet ve özgürlük sunmuş, Türk milletinin birliğini ve beraberliğini güçlendirmiştir. Bu kutlu vatan topraklarında, birlikte yaşadığımız her bir vatandaşımızın haklarına, özgürlüklerine ve onurlarına saygı göstermek, Cumhuriyetimize olan sadakatimizin en önemli göstergesidir.

Bu anlamlı kutlama vesilesiyle, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını gururla kutluyor, gelecekte de Cumhuriyetimizin değerlerine sıkı sıkıya sarılarak, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenen bir Türkiye'nin inşasına katkıda bulunacağımıza olan inancımı paylaşıyorum.

Payallar’a yapılacak hastane inşaatı sürüyor Payallar’a yapılacak hastane inşaatı sürüyor

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Anadolu’nun Türk yurdu kalmasını sağlayan kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını canı yürekten kutluyorum.