Annelerin çalışıp çalışmadığı bu konuda önemli sayılmayacak. Devlet çocuk sayısına göre maddi destek de bulunacak.

Devlet çalışmalarını hızlandırdı ve annelere çifte ödeme yapmak için kolları sıvadı. Gelen tepkiler bu zaman kadar gayet iyi olduğundan bu yardımı alacak milyonlarca anne bulunmaktadır.  2018 yılında annelik yardımı sağlanmaya devam edecek.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Devletten maddi destek almak için anneler şartları merak ediyor. Hükümet tarafından incelenen bu konu detayları belli olmaya başladı. İlk çocuk dünyaya geldiğinde asgari ücretle çalışan anneye 300 TL, 133 TL süt parası ve toplamda 4 bin 424 TL iş göremezlik ödeneği sağlayacak.

Kısacası bir anne asgari ücretle çalışıyorsa toplamda 4 bin 857 TL ödeme alacak.  Bu yıl içerisinde doğum yapan her kadın çifte ödeme ile 4 bin 857 TL ücret alacak.

Bu yardım için herhangi bir yere veya kuruma başvuruda b ulunmaya gerek yoktur. Yıl içerisinde çocuk sahibi olmak bu yardımı alabilmenin en temel ve önemli şartıdır.  Süt parası her doğum yapan anneye ödenmektedir. 2017 yılında süt parasına  artış sağlandı. Bu yıl hükümetin yaptığı çalışmalardan en önemli adımı olan maddi destek ile anneler çok mutlu olacaklar.