p>​CHP Genel Başkan Yardımcısı  Çetin Osman Budak\\\'ın FETÖ soruşturması kapsamında el konulan ancak savcılıkların \\\"kovuşturmaya yer olmadığı\\\" kararlarına rağmen iade edilmeyen özel güvenlik belgeleriyle ilgili soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  başta Antalya olmak üzere FETÖ soruşturması kapsamında el konulan özel güvenlik kartlarının, savcılıkların “kovuşturmaya yer olmadığı” kararlarına rağmen iade edilmediğini belirterek, “Söz konusu kartlar hiç iade edilmeyecek midir? Bu kişiler artık özel güvenlik personeli olarak çalışamayacak mıdır?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Türkiye genelinde özel güvenlik personeli olarak çalışan pek çok vatandaşın, FETÖ soruşturması kapsamında işlerinden çıkarıldığını ve çalışmaları için gerekli olan güvenlik kartlarına da el konulduğunu kaydetti. Savcılıkların bu durumdaki pek çok kişi hakkında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle bir bağlantılarının bulunmadığı, haklarında herhangi bir istihbari bilginin iletilmediği, bylock kullanmadıkları ve polisteki beyanlarında da herhangi bir suç veya suç unsuruna rastlanmadığının anlaşılması karşısında; haklarında kamu davası açılmasını gerektirecek delil elde edilemediği anlaşıldığından şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına”  kararı verdiğine dikkat çeken Budak, “Savcılıkların bu kararına rağmen, el konulan güvenlik kartları geri iade edilmemekte, bu kişiler işlerine geri dönememekte, özel güvenlik personeli olarak çalışamamaktadır” dedi. FETÖ/PYD soruşturması kapsamında kaç özel güvenlik personelinin güvenlik kartlarına el konulduğu konusunda bilgi isteyen Budak, “Belgelerine el konulanların illere göre dağılımı nedir? Antalya’da kaç kişinin güvenlik kartlarına el konulmuştur?” diye sordu.

Savcılıklardan haklarında “kovuşturmaya yer olmadığına” kararı verdiği kişilere güvenlik kartları neden iade edilmediğini de soran Budak, “Bu kişilere başvurdukları halde 2-3 aydır hiçbir yanıt verilmemesinin gerekçesi nedir?  Güvenlik belgelerinin iade edilmemesi bürokratik süreçlerle mi gecikmektedir yoksa, yargının ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararına rağmen söz konusu kartlar hiç iade edilmeyecek midir? Bu kişiler artık özel güvenlik personeli olarak çalışamayacak mıdır?  Yargı kararı doğrultusunda güvenlik belgeleri iade edilecek ise; mağduriyetler büyümeden, iade süreçlerinin hızlandırılması sağlanacak mıdır?” diye sordu.