HABER - Hasan KAYA

Gazipaşa’ya 16 kilometre uzaklıktaki 100 haneli 260 nüfus ve 182 seçmeni bulunan Çakmak Mahallesi Muhtarı Ali Çetin, mahallesine yaptığı ve yapılması gereken hizmetler hakkında bilgi verdi. Muhtar Çakmak "Ben Çakmak mahallerinde 2.nci dönemdir muhtarlık yapıyorum. Göreve seçildiğim günden beri gerek Gazipaşa Belediyesi gerekse de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden mahallemize önemli hizmetler aldık. İlk olarak Mahallemize yaklaşık 2.5 km sıcak Asfalt döktürdük. Çakmak, Karakaya, Tatar, Hacı ve Kömürlük mevkilerinin içme suyunu çözmek için tam 5 tane sondaj kuyusu açtırdık fakat hala suyu bulamadık. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mühüler mezarlığı kenarına 400 metre tel çekildi. Parke döşendi, cenaze namazı kalınacak yerin üzerine çatı yapıldı. Daha sonra bir hayırsever mezarlığa çeşme ve tuvalet yaptırdı. Mahalle halkının düğün cenaze gibi özel günlerinde kullanması için 250 sandalye 20 masa aldık. Çakmak, Karakayada’ki eski okulun önüne 300 metre duvar yaptırdık. Vatandaşın düğün cenaze gibi günlerinde kullanacağı çok amaçlı 250 metrekare bir çatı yaptırdık.

Gazipaşa Belediyesi tarafından prefabrikten köy konağı yaptırdık. içinde muhtarlık ofisi ve yanında tuvaletleri bulunuyor. Mühürler Camisine ve lojmanın çevrenin düzenlenmesi yaptırdık. Bozuk derelere çok sayıda büz koydurduk. İhtiyaç olan 2 yere otobüs durağı koydurduk. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

ÇAKMAK MAHALLESİNDE YAPILMASI GEREKEN HİZMETLER

Muhtarı Ali Çetin Mahallesi'ne yapılması gereken hizmetlerin daha çok olduğu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mahallemizin en önemli sorunlarından birisi Karakaya, Tatar Hacı ve Kömürlük mevkilerinin içme suyu sorun var. Mahallemizin tamamının Sulama suyu ihtiyacı var. Küçüklü, Bağcılar mezarlığından Mühürlere giden ve 5 Mahallenin kullandığı 8 kilometrelik toprak yolun Asfaltlanması gerekiyor. Çakmak Yaylasının elektrik sorunu bir an önce halledilmeli. Enerji çok düşük geliyor. Sorunların çözümü için yetkililerden yardım istiyorum” dedi.

BABAM MUHTAR ADAYI OLSUN ÇETİNE OY VERİRİM.

Gazipaşa'nın Çakmak Mahalle Muhtarının hizmetlerinden memnun musunuz? şeklinde sorusuna Mahalle halkı vatandaşı olan Yaşar Arslan, "Vallahi Babam Muhtar adayı olacak yine oyumu mevcut Muhtara veririm. Biz muhtarımızın hizmetlerinden çok memnunuz. O elinden geleni fazlasıyla yapıyor" diye cevap verdi.