Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıdaya sahip çıkmak, Antalya mutfağını ve bölgenin coğrafi işaretli ürünlerini öne çıkarmak amacıyla hayata geçirdiği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açtı.

Açılış töreninde ilk olarak söz alan AGYİD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özen, Antalya’nın yöresel yemeklerini dünyaya tanıtmanın turizme sağlayacağı faydaya vurgu yaparken, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, Antalya’nın son yıllarda kültürel unsurlarıyla da ön plana çıktığını ve turizmde çeşitliliği arttırmak için gastronominin üzerinde durulması gereken en önemli unsur olduğunu belirtti.

Alanya'da okul duvarları sanatla buluştu Alanya'da okul duvarları sanatla buluştu

Sipahioğlu, “Güzel Antalya’mızın verimli topraklarında yetişen ürünlerin bir kültüre dönüştüğü, tanıtımının yapıldığı, bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası Gastronomi Festivali’ne katıldık. Festivalde emeği geçen herkesi tebrik ederim. Böyle bir organizasyonu Antalya’ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” dedi.