Sosyal medya hesabından Alanyalılara seslenen Feyzi Açıkalın, daha önce gazete yazılarından oluşan beş esere ek olarak, iki de spor kitabına imza atmıştı. Yazar, 2021 yılı Mart ayında COVID-19’un birinci yılı sonlanırken, “Göklerden İnişinin Birinci Yılında Covid-19” isimli bir kitap yazmış ama imzaya açamamıştı.

“Alanya Çarşısındaki (Öte) Denberiler” başlığıyla yayıma hazırladığı kitabında Açıkalın bu kez farklı bir yol izliyor. Yazar, Alanya merkez çarşısında en az 40 yıldan beri aynı iş ve meslek dalında çalışan esnaf ve zanaatkarı konu alıyor. Dedeleri ya da babalarından meslekte el almış, yolu bir şekilde merkez çarşıdan geçmiş ve hala yaşamakta olan 50 değişik esnaf ile yaptığı röportajları yayımlıyor. Esnafın geçmişteki fotoğraflarının, günümüze ait olanlarıyla birlikte konuyu desteklemek için kullanıldığı eserde, esnaf yaşanmışlıklara ait çok değerli bilgiler veriyor. Onlar kendi öykülerini anlatırken okuyucu da Alanya’nın yakın tarihine ait bir çok bilgiye erişiyor, şehirde yaşanan sosyo-ekonomik değişime tanık oluyor.

İletişim ve Tasarım Festivali Kızılkule'de son buldu İletişim ve Tasarım Festivali Kızılkule'de son buldu

Eserin başında uzunca bir önsöz ile, aslında çok özetlenmiş bir Alanya yakın geçmiş tarihi de yer alıyor. Feyzi Açıkalın, her kitabında olduğu gibi bu eserinin gelirini de Alanya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bırakıyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılacak kitap tanıtım ve imza gününe Alanya halkını davet eden Açıkalın, 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek programın saat 16.00’da başlayacağını ifade etti.