Alanya’da eski konaklar aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılmaya devam ediliyor. Bu konuda ilçede başarılı çalışmalarıyla tanınan MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, birçok ödülünde sahibi olmuş durumda. Son olarak 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve restorasyonu Alanya Belediyesi tarafından yapılan tarihi Hacı Karanfil Konağı’nın 2. kez ödül kazanmasının ardından, gözler ALTSO Başkanı Eray Erdem’in sahibi olduğu konağa çevrildi.

TURİZME KAZANDIRILMASI İSTENİYOR

Alanya’da Noxinn Deluxe Hotel’in sahibi, ALTSO başkanı Eray Erdem’in tanınmış Köseoğlu ailesine ait, Şekerhane Mahallesi Tevfikiye Caddesi, Tokuşlar Sokak, 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi arkasında yer alan ve yaklaşık değeri 20 milyon TL olduğu düşünülen konağının neden turizme kazandırılmadığı, kafalarda soru işaretlerine neden oldu. İlçenin en işlek noktalarından birinde yer alan konağın, müze, yöresel yemeklerin ikram edildiği mekanlar, kültürel ofisler ve tanıtım amaçlı olarak kullanılması gerektiğini savunan vatandaşlar, başkan Yücel’e seslendiler.

YÜCEL: BİZİM GÖREVİMİZ

“Şehrimizin gizli kalmış hazinelerini ortaya çıkarıp gelecek nesillere aktarmak, tarihe ışık tutan bu yapılara sahip çıkmak belediye olarak bizim görevimizdir” diyen Adem Murat Yücel’in ise yakın zamanda başkan Erdem ile görüşerek ilgili konağın restorasyon çalışmalarına başlayacağı iddia ediliyor.

Alanya’da anadan üryan kameraya yakalandı Alanya’da anadan üryan kameraya yakalandı

ERAY ERDEM SAF DEĞİŞTİRMİŞTİ

Geçmiş yıllarda Alanya Gaziantepliler Derneği Başkanı, 2009 yerel seçimlerinde ise AKP Alanya Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Eray Erdem, saf değiştirerek Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmış, 2014 yerel seçimlerinde CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş’ın listesinden tekrar CHP Alanya Belediyesi Meclis Üyesi olmuştu.