p>Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Yeşildal açıklamasında şunları söyledi. 7 Haziranda başkanlık sistemi isteyenler kaybetti.Kazanan DEMOKRASİ oldu.Halkımız tercihini Parlamenter demokrasiden yana kullandı. Parlamenter demokrasi kazandı. Başkanlık sistemi adı altında diktatörlük kurma hevesi olanlara halkımız bu olanağı vermedi. Şimdi başta bağımsız Yargıyı yeniden inşa etmek, erkler ayrılığını düzenlemek, devlet organlarının tarafsızlığını gerçekleştirmek; devletimizi tek parti devleti konumumdan demokratik devlet konumuna getirmek üzere bir restarasyon hükümeti kurulması gerekiyor. 
HÜKÜMET KURULABİLİR
Bu işleri düzenledikten sonra erken seçim gündeme gelebilir yada başka bir ifade tarzı ile bu işleri düzenleyip seçime gitmek üzere bir hükümet kurulabilir. Alanya’da ise 2011 genel seçimlerine göre oylarımızı koruduk. Barajı aşması için başka partilere sade CHP seçmeni tarafından verilen ödünç oylar dışında,yapılan önseçimde seçilebilecek bir sırada Alanya’ lı bir adayımızın bulunmaması, seçmenlerin tercihini etkiledi,Çok değer verdiğimiz, saygı duyduğumuz blok halinde oy kullanan; büyük oy potansiyeline sahip bir inanç kesimi de tercihini partimiz yönünde kullanmayınca oyumuzu artıramadık.
Başarılı değiliz ama bu şartlar altıda alabileceğimiz en iyi sonucu aldığımızı düşünüyorum.
ÇOK ÇALIŞTIK AMA OLMADI
Seçim süreci boyunca başta gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, belediye meclis üyelerimize,bizi bir an olsun yalnız bırakmayan milletvekili adaylarımıza şahsım ve yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.