p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayı olağan meclis toplantısı 18 Nisan 2017 Salı günü gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve mazeretlerin görüşülmesinin ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yönetim kurulu faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

\ \ \ \

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Referandum sonuçlarını değerlendiren Başkan Şahin, “Referandum sürecinin tamamlanmasıyla önemli bir belirsizlik geride bırakılmıştır. Özel sektörümüz bundan sonra önünü daha rahat görebilecek. Daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir. Referandum sonuçlarının vatanımız ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

\ \ \ \

ŞAHİN: “FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

\ \ \ \

Şehit yakınları, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için indirimli alışveriş imkanı sağlayacak proje hakkında bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Projemizi Alanya Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Ahmet Çelik ile başlattık. Projemizden vatanımız uğruna canını veren şehitlerimizin yakınları ile gazilerimiz ve engellilerimiz yararlanacak. Amacımız farkındalık yaratmak ve moral vermek. Projemize üyelerimizden destekler gelmeye başladı. Ben şimdiden projeye destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

\ \ \ \

Başkan Şahin, Hestourex Dünya Sağlık Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’yla ilgili olarak da, “Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun önderliğinde ülkemizde ilk kez açılan ve 150 ülkeden 4 bin alım heyetinin katıldığı Hestourex Fuarı çok başarılı geçti. Fuarın başarılı geçmesi bizleri gelecek adına mutlu etti. Her yıl daha da büyüyerek, güçlenerek tekrar edecek kongre ve fuar için Alanya olarak gelecekte hak ettiğimiz payı alabilmek için çok çalışmalıyız. Alanya turizminin geleceği ile planlama çalışmalarında sağlık ve spor turizmine her zamankinden daha fazla önem vermeliyiz. Kongre ve fuar kapsamında odamız üyeleri tarafından açılan standları da ziyaret ederek, üyelerimize destek verdik. Başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

\ \ \ \

Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla düzenlenen, ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ndan mezun olan 75 kadın kursiyere de ALTSO olarak sertifika töreni düzenlediklerini belirten Başkan Şahin, ALTSO Akademi’nin eğitim faaliyetleri hakkında önemli bilgiler aktardı.

\ \ \ \

30 Mart 2017 Perşembe günü idrak ettiğimiz Regaib Kandili dolayısıyla vatandaşlara kandil simidi ikram ettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, “Her kandilde olduğu gibi Regaib Kandili’nde de vatandaşlarımıza kandil simidi ikram ettik. Regaib gecesinin ertesinde 3 aylara girdiğimiz bugünlerin ülkemiz başta olmak üzere tüm islam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

\ \ \ \

Başkan Şahin, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling, Devlet Eski Bakanı Önay Alpago, Altınkepçe Aşçılar Derneği, ALSAV Yönetimi ve Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay’ın ALTSO’yu ziyaretleriyle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

\ \