p>Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisini gezdi.

\ \ \ \

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi ve AESOB tarafından Esnaf ve Sanatkârların hizmetine açılan Sicil İrtibat Bürosunun çalışmalarını inceledi. Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisini gezen Palandöken, “Burası güzel sanatları yaygınlaştırmak, toplumun sanata olan ilgisini arttırmak, eğitim ve kültür maksatlı kullanmak amacıyla çok güzel bir konsepte dönüşmüş. Bu konsepte emeği geçen herkese TESK olarak bizler teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

\ \ \ \

Dere: “Burası cazibe merkezi haline gelecek”

\ \ \ \

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Faaliyete geçen Sicil İrtibat büromuzda esnaf ve sanatkârlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisinde ahilik geleneği ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılmasını amaçlıyoruz. Zaman içerisinde burası bir cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisini ve AESOB tarafından hizmetine açılan Sicil İrtibat Bürosu’nun çalışmalarını yerinde inceledikten sonra çarşı içerisinde yer alan esnaf ve sanatkârları ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

\ \