Haber -Burak ÖZTUNÇ

Bilim Fuarı’nın  açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya’nın yürütülen farklı çalışmalarda 32 proje ile Antalya’nın en fazla proje üreten  ilçesi olduğunu söyledi.

ALANYA 5 YILDIR 1’İNCİ

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesi kapsamında Şükrü Mülazımoğlu Ortaokulu’nun 112 öğrencisi 28 danışman öğretmen ile beraber 23 proje geliştirdi. Projeler, okul  bahçesinde kurulan standtlarda tanıtıldı. Bilim Fuarı’nın açılış kurdelasını İlçe Milli Eğitim  Müdürü Hüseyin Er, Alanya  Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Şükrü Mülazımoğlu Ortaokulu Müdürü Murat Ergin Gözütok ile birlikte kesti. Er standları gezip, projeler hakkında bilgi aldı. Fuarın açılış töreninde  konuşma yapan Hüseyin Er, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projeleri kapsamında yürütülen çalışmalarda Alanya’nın son 5 yıldır Antalya’da hep 1’nci olduğunu söyledi. Er, “ TÜBİTAK 4006  Bilim Fuarı projeleri kapsamında yürütülen çalışmalarda Alanya son 5 yıldır Antalya da hep 1’nci sırada. Bu başarı siz değerli meslektaşlarımızın. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Şu an 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yürütülmekte olan çalışmalarda 32 proje ile Alanya en çok proje üreten ilçe. Bize en yakın 2 ilçede 3’er proje var. İlçeler 3’er proje üretebilmiş. Alanya’nın bu konuda marka değerine ne kadar düşkün olduğunun bir göstergesi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, en doğru yolun, ilim-fen olduğu ilkesi ile hareket edip, siz değerli öğrencilerimizi değerli öğretmenlerimizin önderliğinde okuyan, sorgulayan, araştıran en doğruyu bulmanın bilimden geçtiği yönünde çalışan bir ekip olarak görüp bu yönde çalışıyoruz. Proje çalışmaları kapsamında destekleyen okul yönetimine, proje sorumlusu öğretmenlerimize, destek veren paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

23 PROJE ÖDENEK ALMAYA HAK KAZANDI

Proje koordinatörü Şükrü Mülazımoğlu Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Hüseyin Gazi Balık TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl ikincisini düzenledikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuar’ında fen bilimleri, matematik, Türkçe, yabancı dil, sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım, iletişim teknolojileri, görsel sanatlar, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi alanlarında hazırlanan projelerin TÜBİTAK’a gönderildiğini ve 23 projenin ödenek almaya hak kazandığını söyledi. Balık, “organizasyonun gerçekleşmesinin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden araştırmacı, bilinçli bireylerin gelişmesine katkı sağlayan önemli metodlardan biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projenin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu farda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ilerde ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her birey birer bilim adamı olarak ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Bilim fuarın da  kendi ilgi alanları doğrultusunda araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ortamlar hazırladık .Amacımız, gerçek soru ve sorunların çözümlerinin bulunmasında bilimsel çalışmaların önemini öğrenciler tarafından uygulayarak, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusun da  bilim fuarında fen bilimleri, matematik, Türkçe, yabancı dil, sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım, iletişim teknolojileri, görsel sanatlar, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi alanlarında toplam 23 proje 112 öğrencimiz ve 28 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalar sonucunda  hazırlandı. Her fikir değerlidir” dedi.

“AMACIMIZ, ÜRETİME KATKI SAĞLAYAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEK”

Şükrü Mülazımoğlu Ortaokulu’nun  816 öğrenciyle  eğitim-öğretim yapmakta olduğunu söyleyen okul müdürü Murat Ergin Gözütok, “ amacımız öğrencilerimizi lise öğrenimine  hazırlamakla birlikte okul hayatında yer edinmiş, üretime katkı sağlayan, sosyal hayatta iletişim kurabilen bireyler olarak yetiştirmektir. Bu nedenle okulumuzda gerçekleştirilen bu fuarla öğrencilerimizin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerin de araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmıştır. Bu ortamda araştırmasını sunan  öğrenciler üretebilmenin heyecanını, emeğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve sürecin kendilerinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşamaktadırlar. Fuarımızda yer alan projeler öğrencilerimizin bakış açısıyla okulumuzun yapısını destekleyen araştırma, inceleme ve tasarım çalışmalarından oluşmaktadır” dedi.