Dim Barajı yakınlarında Pazar günü saat 12.00’de başlayan yangına, 11 helikopter, 10 yangın söndürme uçağı ve 500’den fazla yangın söndürme işçisi müdahale etti. Üzümlü Mahallesi’nde bir ev yangından zarar gördü ve Gümüşkavak Mahallesi’nde 17 ev tahliye edildi. Çevredeki ormanlık alan ise tamamen yandı.

Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yangının etkilediği bölgelerdeki zararlar tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, toplamda 58.1 dekar tarım alanının yangından etkilendiği belirlendi. Meyve bahçeleri büyük ölçüde zarar gördü ve yangın, Üzümlü Mahallesi, Gümüşkavak Mahallesi ve Uzunöz Mahallesi’nde bulunan çeşitli meyve bahçelerine zarar verdi. Yangın sırasında damlama sulama boruları da hasar görürken bölgedeki çiftliklerde bulunan hayvanlar ise zarar görmedi.

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yangında zarar gören üreticilerin zararının karşılanacağını belirtti. Yangının etkilediği tarımsal alanları tespit ettiklerini ve bu bilgileri ilgili kurumlara ileteceklerini söyleyen Rüzgar, “Pazar günü Dimçayı bölgesinde, Uzunöz, Gümüşkavak ve Üzümlü Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınında tarımsal alan olarak yanan yerleri tespit ettik. Tespitler doğrultusunda 58.1 dekarlık tarımsal arazinin yandığını tespit ettik. Bu tespitleri komisyonumuza sunacağız. Kaymakamlığımıza sunacağız, AFAD birimine gönderilecek. Vatandaşlarımızın zararları da karşılanacak. Herkese geçmiş olsun” dedi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “15 üreticimizin bahçesi yangında zarar gördü. Bunları hem devletimizin desteğiyle hem de Ziraat Odamızla birlikte yanan yerlere fidanlarımızı ekeceğiz. Üreticilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Tabii ki hem maddi hem manevi kayıplar birebir yerine gelmez ancak biz Ziraat Odası olarak üreticilerimizin yanındayız. Zaten Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın talimatıda var. Yangında iğnesi bile zarar görmüş üreticilerimizin, hemşehrilerimizin zararlarının hepsi telafi edilecek. Bu hususta zaten hasar tespit çalışmaları yapıldı. O doğrultuda üreticilerimize, oradaki mahalle sakinlerimize yardımcı olacağız. Bu şekilde büyük afetlerden, yangınlardan, Allah hem ülkemizi hem de Alanya’mızı korusun. Üreticilerimize tekrardan geçmiş olsun.“