Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme' projesi kapsamında, Manavgat'ta 3'üncü sınıf öğretmenlerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Manavgat'ın yanı sıra Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde de öğretmenler katıldı.

Gençlik ve Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, proje kapsamında ilk defa geçen yıl tarama yapıldığını belirterek, geçen yıl 3 bin 300 3'üncü sınıf öğrencisinden 2 bin 500'ünün taramaya tabi tutulduğunu ve bu öğrencilerden 194'ünün sportif olarak üstün yetenekli olarak tespit edildiğini söyledi. Bu yıl ikincisi yapılacak taramada, 3'üncü sınıfa başlayacak 3 bin 627 öğrencinin tamamının taramadan geçirilmesini hedeflediklerini kaydeden Karakaya, bunu başarmak için öğretmenlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Taramada yapılan çalışmalar hakkında öğretmenlere bilgi veren Karakaya, taramaya katılacak olan öğrencilere ilk bilgilerin öğretmenler tarafından verileceğini, ayrıca yine tarama için öğrenci velilerinden alınacak izin belgelerinin öğretmenler tarafından alınacağını aktardı. Karakaya, "Bu proje yüzyılın projesidir. Ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek sporcuları tespit etmek ve onları spor yapmaya teşvik etmek amacıyla kurgulanan projeyle çocuklarımız erken yaşta sporla tanışacak. Bu projenin başarılı olması için tüm birimlerin elbirliği içinde çalışması gerekiyor" diye konuştu.

Süleyman Karakaya, tarama sonunda elde edilen verilerle Türkiye'nin sportif yetenek haritasının çıkarılacağını ve çeşitli branşlarda yetenekli öğrencilerin eğitim almasının sağlanacağını da söyledi.