Hakan Tütüncü, 'Kepez Gençlik Buluşmaları' programı kapsamında Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Tütüncü, okulun konferans salonundaki buluşmada Radyo Televizyon ve Gazetecilik bölümü öğrencileriyle sohbet etti, fikirlerini dinledi ve sorularını cevaplandırdı.

Tütüncü, gençlere önem veren bir belediye başkanı olduğunu anımsatarak, “Bir belediye başkanı, günün erken saati liselere koşup orada 40-50 öğrenciyle sohbet etmek yerine, farklı işler yapabilir. Gençleri önemsediğim, istikbalin ve cumhuriyeti yükseltecek olan ana dinamiğin onlar olduğunu bildiğim için okulları ziyaret ediyorum. Her zaman gençlerle, çocuklarla içiçe olduk. Gençlerin ve çocukların öncelikli olduğu bir belediyeciliği tercih ettik" dedi.

GENÇLERE CUMHURİYET HATIRLATMASI

Başkan Tütüncü, gençlere Cumhuriyet'in 100. yıl hedeflerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bence Atatürkçü olmak; imzasını arabamızın arkasına güzel bir şekilde kazımakla değil, idealini, ülküsünü yüreklere yazmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, O'nu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz' demiyor mu? Biz şanlı bir maziye sahip, büyük bir milletiz. Maziden almış olduğumuz ilhamla geleceğe güçlü bir şekilde ilerlemeliyiz. İhtiyaç duyduğumuz tek şey, Atatürk'ün dediği gibi 'Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.' Çalışmalıyız, Cumhuriyetimizi yükseltmeliyiz, yüceltmeliyiz. Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu güzel yurdu bize vatan kılan şehitlerimiz bir yerlerden bizi görüyorlar, ben öyle düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100.yıl hedeflerini gerçekleştirirsek bizden çok memnun olacaklardır. Bayrağımız daha yüksekte, ay yıldızı daha parlak olacak; minarelerden Ezan-ı Muhammedî hiç eksik olmayacak."

Tütüncü, daha sonra geleceğin iletişimcilerinin yetişeceği okulun stüdyolarını gezdi ve eksiklikleri tamamlama sözü verdi.