Yüksel SOYLU - ÖZEL HABER

Gazipaşa Belediyesi Eski Başkanı Dr. Adil Çelik tarafından İstiklal Mahallesinde, hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi; Çelik'in 30 Mart'ta Belediye Başkanlığını kaybetmesi ile birlikte yaklaşık 1 yıldır hayata geçirilemedi ve proje yüzünden kentsel dönüşüm arazisinde evi olan birçok vatandaş mağdur oldu.

PROJE MUSTAFA BAŞAK’A VERİLDİ

Edinilen bilgilere göre; Gazipaşa Belediyesi tarafından İstiklal Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm işi AK Parti'den iki kere Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Mimar Mustafa Başak’a verilmişti. Mimar Mustafa Başak İstiklal Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 12 bin 755 metre kare alana 10 katlı olacak şekilde binalar yapmak istedi. Bu projeye göre 800 metre kare arazisi olan vatandaşa 5 daire ve 1 dükkân vaat edildi. Kentsel dönüşüm projesi 10 kat olarak onay alamayınca ise her şey bir anda değişti.

ONAY GELMEYİNCE VAATLER DÜŞÜRÜLDÜ

Mimar Mustafa Başak 10 katlı binalara onay gelmeyince vatandaşlara vaat edilenden çok daha az sayıda yer vermeyi vaat etti. Bir vatandaşa Mustafa Başak tarafından daha önce 5 ev ve 1 dükkân vaat edilirken onay gelmemesi sonrası, 3 ev ve 1 dükkân verilmek istendi. Vatandaşlar daha önce kendilerine verilen sözü yerine getiremediği için Mustafa Başak' pek fazla güvenmediklerini ve Başak'ın bu vaatlerini kabul etmediklerini söylediler.

VATANDAŞLAR 1 YILDIR KİRADA OTURUYORLAR

Ayrıca vatandaşlar bir konuda daha mağdur oldular. Vatandaşlar “ev kiranız ödenecek” diye evlerinden çıkartıldılar ve kiraya gönderildiler ama kiraları ödenmedi. Yaklaşık 1 yıldır kirada oturan ev sahipleri kirayı da kendileri ödemek zorunda kaldılar. Bazı vatandaşların ise itiraz edip konuyu mahkemeye taşıdığı öğrenildi. Bu konuda çok mağdur olduklarını belirten vatandaşlar kendilerini mağdur eden Eski Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik'e ve Mimar Mustafa Başak'a tepki gösterip mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istediler.