Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Alanya Belediye Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı Erkan Demirci Alanyalı çiftçilere umut oldu. Erkan Demirci dün gerçekleşen dönemin son Büyükşehir Belediye meclisinde Alanya'ya ilişkin 2 konuyu ele aldıklarını ifade etti. Erkan Demirci yaptığı açıklamada şu konulara değindi;

“Tarafımca verilmiş olan dilekçe doğrultusunda yapılan 1/25000 ölçekli nazım plan hükümlerindeki değişiklikti. Bilindiği üzere plansız alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı yapılardaki (seralar) yollardan 10 metre, komşudan, 5 metre olan çekme mesafeleri, yapılan yönetmelik değişikliği ile yollardan 5 metre, komşudan 2 metreye düşürülmüştü.

Çiftçilerimizin lehine olan bu yönetmelik değişikliğinin uygulanabilmesi için Alanya nazım imar planında da değişiklik yapılması gerekiyordu. Tarafımca verilen dilekçeye istinaden yapılan düzenleme ile talebim kabul edilerek, seralar için çekme mesafeleri yollardan 5 metre, komşu parselden 2 metre olarak yeniden düzenlenmiştir.

Aynı düzenleme ile kırsal yapı izninin (ruhsat) sadece ileri tarım teknolojileri kullanan tarımsal amaçlı yapılar için isteneceği, diğer tarımsal yapılarda ruhsat aranmayacağı hükme bağlanmıştır.

CHP ve İyi Parti'nin muhalefetine rağmen bugün AKP ve MHP oyları ile onaylanan ikinci karar ise daha önce Alanya Belediyesi Meclisinde yine AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen Demaş arazisiyle ilgili karar olup, onaylanan kararla Alanya'nın kalbinde yer alan belediye, eğlence, sosyal ve kültürel tesis alanı olarak planlı yaklaşık 16 dönümlük alan turizm ve ticaret alanına dönüştürülmüştür.

Süreç henüz tamamlanmamıştır. 1/25.000 ve 1/5000 ölçekli planlar Antalya Büyükşehir Belediyesi ilan panosu ve internet sitesinde, 1/1000 ölçekli plan ise Alanya Belediyesi ilan panosunda bir ay süreyle askıya çıkarılacaktır.

Yapılan düzenlemeye CHP belediye meclis grubumuzca her iki belediye nezdinde de itiraz edilecektir. Ayrıca bölgede ticaret ve turizm kullanımı istemeyen tüm vatandaşlarımızın da itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Alınan kararların Alanyamız için hayırlı olmasını dilerim.”