HABER - Gazete Alanya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 31 Mart seçimlerinden sonra başkanlık koltuğuna oturmuştu. CHP’li Böcek, koltuğa oturur oturmaz ilk olarak, eski başkan Menderes Türel’in başlatmış olduğu projeleri durdurmuştu.

Tasarruf adı altında Eski Başkan Türel’in birçok projesini durduran Böcek, Alanyaspor’un yeni tesis çalışmaları başta olmak üzere bir çok projenin duraklatılması sebebiyle tepkilerin hedefi haline gelmişti. Aysultan Kadınlar Plajı’nın hizmete kapanması ile okları iyice üzerine çeken Böcek, tasarruf konusunda yeni adımlar atmaya başladı.

Belediye giderlerini düşürmek isteyen Böcek, Antalya genelinde basın kurumlarına verilen ilan ve reklam ücretininde kaldırıldığını açıkladı. Büyükşehir ve alt kurumlarının hizmetlerini vatandaşa ileten tüm basın kurumlarına Menderes Türel döneminde ilan ve reklam bedeli olarak verilen 500 TL tutarındaki gider Başkan Böcek tarafından kaldırıldı. Tüm basın kurumlarına telefonla tek tek ulaşan Büyükşehir çalışanları ‘tasarruf tedbiri’ adı altında bu ve benzer ücretlerin kaldırıldığını söylediler.