ATSO'nun 7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen 271 meslek komitesi üyeliği ve 111 meclis üyeliği seçimlerinin ardından Kepez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nca, itiraza açık kesin olmayan listeler askıya çıkartıldı. Seçimlere itiraz süresi dolduktan sonra kesinleşecek 111 meclis üyesi, bu hafta sonuna doğru 11 kişilik yönetim kurulu başkanı ve üyelerini seçecek.

ATSO'nun seçiminde oy kullanma hakkı bulunan 21 bin 511 üyeden 10 bin 221'i sandığa gitti. 2015 yılındaki seçimlerde yüzde 42 olan katılım oranı bu seçimde yüzde 48'e yükseldi. Seçimde üç başkan adayı ile ismi başkan adayı geçen bir isim ve tarafsız listeler yarıştı.

Büyük bir heyecanın oluştuğu seçimde ATSO Başkanı Davut Çetin 'kırmızı', OSB Başkanı Ali Bahar 'turkuaz', ATSO eski yöneticisi Güray Parlak' beyaz' listeyle seçime girdi. Güray Parlak'ın sadece kendi grubunda liste çıkardığı seçimde adı başkan adayları arasında konuşulan Deniz Karataş da sadece kendi grubunda 'turuncu' listeyle seçime girdi. Çok sayıda grupta da tarafsızlar beyaz, sarı ve yeşil renklerle seçime girdi.

SEÇİMDEN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Kırmızı, turkuaz, beyaz, turuncu, yeşil ve sarı renklerin kullanıldığı seçimde liste renklerine göre belirlenen 111 meclis üyeliğine bakıldığında, Davut Çetin'i destekleyen kırmızı listeler seçimi önde tamamladı. ATSO seçimlerinde ismi başkan adaylığına geçen dört isimden Davut Çetin ve Ali Bahar, kendi gruplarında seçimi kazandı. Başkan adayı olduğunu açıklayan Güray Parlak ile ismi başkan adayları arasında konuşulan Deniz Karataş kendi gruplarında seçimi kaybetti. ATSO'nun iki başkan yardımcısı Yusuf Hacısüleyman ile Mustafa İssi de kendi gruplarında seçimi kaybetti. Bankacılarda ise Vakıflar Bankası ve TEB Bankası üzerindeki uzlaşıya rağmen liste çıkartan Garanti Bankası seçimi kaybetti.

HANGİ GRUPTA HANGİ RENK KAZANDI?

1'nci Grup Bitkisel Üretim Faaliyetleri ve Destekleyici Hizmetler Meslek Komitesi'nde tek liste 'kırmızı' çıktı. 102 oy kullanılan sandıkta geçerli 98 oyu alan Seki Peyzaj'dan Hüseyin Eroğlu ve Safir Çiçek'ten Hüseyin Baytak meclis üyesi seçildi.

2'nci Grup Hayvancılık ve Hayvansal Ürünler Meslek Komitesi'nde iki liste yarıştı. 257 geçerli oyun 183'ünü alan başkan adaylarından Ali Bahar'ın listesi kazandı. Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut'un firması Yörükoğlu Süt ve Süt Ürünleri firmasının bulunduğu kırmızı liste ise 74 oyda kaldı. Bu grupta Bahar Tavukçuluk'tan Ali Bahar ile Eda Dericilik firması meclis üyeliğine seçildi.

3'üncü Grup Madencilik Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı ile seçime gidildi. 40 geçerli oyun sayıldığı bu grupta İmsa Mermer ve Antalya Mermer firmaları meclis üyeliğine seçildi.

4'üncü Grup Tarım Ürünlerinin İşlenmesi ve Gıda Üretimi Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı seçime girdi. Bu grupta 80 geçerli oyla Örsoğlu ve Antalya Yenigün Gıda firmaları meclis üyeliğine seçildi.

5'inci Grup İçecek Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı seçime girdi. Bu grupta geçerli 31 oyu alan Tüzsan Gıda ve ÇGS firmaları meclis üyesi seçildi.

6'ncı Grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi'nde tek liste tarafsız beyaz seçime girdi. 192 geçerli oyu alan Tosunoğulları Gıda, Hüseyin-Ali Demir Yaş Meyve Sebze ile Samancı firmaları meclis üyesi seçildi.

7'nci Grup Ekmek Un ve Unlu Mamüller Meslek Komitesi'nde tek liste tarafsız beyaz ile seçime gidildi. 68 geçerli oyu alan Pideks Unlu Mamüller ve Kıtır Unlu Mamüller meclis üyesi seçildi.

8'nci Grup Toptan ve Perakende Gıda Dağıtımı ve Pazarlaması Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı seçime girdi. 278 geçerli oyla Damla Gıda, Önder Gıda, Özkanlar Gıda ve Birim Alışveriş Merkezi firmaları meclis üyesi seçildi.

9'uncu Grup Tekstil Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı seçime girdi. 77 geçerli oyu alan Çoban Tuhafiye, Atılgan Toptan Tuhafiye ve Özler Tekstil meclis üyesi seçildi.

10'uncu Grup Deri, Kürk ve Ayakkabı Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz olarak iki liste yarıştı. 217 geçerli oyun 132'sini alan kırmızı listeden Ahmet Nasırcılar ve Okatanlar Ayakkabı firmaları meclis üyesi seçildi. Turkuaz liste 85 oyda kaldı.

11'inci Grup Orman Ürünleri Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listeler yarıştı. 205 geçerli oyun 112'sini alan Ahmet Kasapoğlu Mobilya ve Karakoç Mobilya turkuaz listeyle 2 meclis üyeliği kazandı. Kırmızı liste 93 oyda kaldı.

12'nci Grup Halı ve Mobilya Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı seçime girdi. 65 geçerli oyu alan Güven Mobilya ile Ahmet Kavafoğlu 2 meclis üyeliğini kazandı.

13'üncü Grup Kağıt ve Matbaacılık Meslek Komitesi'nde tek liste beyaz seçime girdi. ATSO'nun eski başkanı Çetin Osman Budak'ın oğlu Yiğit Budak'ın bulunduğu bu listede 102 geçerli oyu alan Budak Kağıt ve Sadri Grafik firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

14'üncü Akaryakıt ve Gaz Ürünleri Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı seçime girdi. 75 geçerli oyla Mevlana Petrol ile Maytur Petrol firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

15'nci Tarım İlaçları Gübre ve Kimyasallar Meslek Komitesi'nde kırmızı, turkuaz ve yeşil şeklinde üç liste yarıştı. 356 geçerli oyun 177'sini alan turkuaz listeden Lider Gübre, Altıntar Tarım ve SETO Sebze Tohumları firması 3 meclis üyeliğini kazandı.

16'ncı Grup Kozmetik ve Kişisel Bakım Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz iki liste yarıştı. 98 geçerli oyun 58'ini alan kırmızı listeden Tane İlaç ve Defnege Kozmetik firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

17'nci Grup İlaç ve Tıbbi Malzeme Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı ile seçime giden ve geçerli 39 oyu alan Öz Ecza Deposu ile Medi-Sis Medikal firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

18'inci Grup Plastik Kauçuk ve Alüminyum Ürünleri Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listeler yarıştı. 235 geçerli oyun 142'sini alan kırmızı listeden APS Alüminyum ve Değişim Kapı-Pencere firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

19'uncu Grup Cam ve Hırdavat Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz yarıştı. 122 geçerli oyun 67'sini alan turkuaz listeden Emek Cam ve Nihat Koçak- Antalya Koçaklar Ticaret firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

20'nci Grup İzolasyon Seramik ve Sıhhi Tesisat Malzemeleri Meslek Komitesi'nde tek beyaz liste seçime girdi. 35 geçerli oyu alan Ender Yapı ve Işıldar Boru firmaları 2 meclis üyeliğini aldı.

21'inci Grup Metal Makine ve Teknik İmalatı Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listeler yarıştı. 436 geçerli oyun 243'ünü alan turkuaz listeden Emiroğlu Metal, Akmetal Asansör ve Global Kapı ve Pencere firmaları 3 meclis üyeliğini kazandı.

22'nci Grup Bilişim Meslek Komitesi'nde kırmızı, turkuaz ve beyaz üç liste yarıştı. 184 geçerli oyun 94'ünü alan turkuaz listeden Ülker İnternet ve Artin Bilişim firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

23'üncü Grup Elektronik Ürünler ve Telekominikasyon Meslek Komitesi'nde tek liste beyaz seçime girdi. 47 geçerli oyla Peker Telekomünikasyon ve Yirmidört Teknoloji Ürünleri 2 meclis üyeliğini kazandı.

24'üncü Grup Elektrik Enerjisi Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında, 323 geçerli oyun 207'sini alan kırmızı listeden Protet Proje ve Yavuzcan Elektrik firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

25'inci Grup Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz iki listenin yarıştığı seçimde, 263 geçerli oyun 174'ünü alan kırmızı listeden Mehmet Dikmen-Dikmenoğlu Ticaret ve Tayaş Ev Aletleri firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

26'ncı Grup Kuyumculuk, Mücevher ve Saat Meslek Komitesi'nde kırmızı ve sarı iki liste yarıştı. 224 oyun 137'sini alan kırmızı listeden Kameroğlu Kuyumculuk ve Eda Kuyumculuk 2 meclis üyeliğini kazandı.

27'nci Oyuncak, Züccaciye ve Hediyelik Eşya Meslek Komitesi'nde tek beyaz liste seçime girdi. 94 geçerli oyla Ada Pazarlama ve Dedeoğlu Züccaciye firmaları 2 meclis üyeliğini aldı.

28'inci Grup Kırtasiye, Fotoğraf ve Tercümanlık Hizmetleri Meslek Komitesi'nde, ATSO'nun eski başkanı Çetin Osman Budak'ın kardeşi Metin Budak'ın tek listesi beyaz renkle seçime girdi. 51 geçerli oyla Odak Kırtasiye ve Bilge Color 2 meclis üyeliğini kazandı.

29'uncu Grup Isıtma Soğutma Klima Sistemleri Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listeler yarıştı. 192 geçerli oyun 107'sini alan turkuaz listeden Bayçelik Mühendislik ve Günsu Enerji firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

30'uncu Grup İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi'nde kırmızı, turkuaz ve turuncu üç liste yarıştı. 1323 geçerli oyun 602'sini alan kırmızı listeden Mavi Dünya İnşaat, İsmail İltemir, ONT Mühendislik ve Tayfun Bayar 4 meclis üyeliğini kazandı. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş'ın turuncu listesi 268 oy, turkuaz liste ise 453 oy aldı.

31'inci Grup İnşaat Malzemeleri Meslek Komitesi'nde tek liste turkuaz ile seçime giden ve 103 geçerli oyu alan Başergün Boya ve Kar-Yapı Tasarım firmaları 2 meclis üyeliğini aldı.

İSSİ VE HACISÜLEYMAN SEÇİMİ KAYBETTİ

32'nci Grup Konut ve İşyeri yapı Kooperatifleri Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listenin yarışında 229 geçerli oyun 122'sini alan kırmızı listeden S.S. Antalya Yeni Yerleşmeler Konut Yapı Kooperatifler Birliği ve S.S. Yayla Konut Yapı Kooperatifi 2 meclis üyeliğini kaybetti. Bu grupta ATSO'nun başkan yardımcısı Mustafa İssi'nin olduğu turkuaz liste 106 oyda kalarak seçimi kaybetti.

33'üncü Grup Motorlu Taşıtlar Alım ve Satım Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı ile seçime giren ve 61 geçerli oyu alan Mehmet Bilal ve Ortakları ile İlker Özsoy-Özsoy Ambalaj firmaları 2 meclis üyeliğini aldı.

34'üncü Grup Motorlu Taşıt Parça ve Aksesuarları Meslek Komitesi'nde, ATSO Başkanı Davut Çetin tek liste kırmızı ile seçime girdi. 104 geçerli oyla Davut Çetin-Çetin Motor ve Oto Doğu firmaları 2 meclis üyeliğini aldı.

35'nci Grup Taşımacılık Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızı ile 145 geçerli oyla Erkanlar Turizm Otomotiv, Zemzem Turizm Otomotiv ve Suntaş Umumi Nakliyat firmaları 3 meclis üyeliğini kazandı.

36'ncı Grup Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesi'nde kırmızı ve beyaz liste yarıştı. 335 geçerli oyun 183'ünü alan kırmızı listeden Voyag Turizm Otelcilik, Tepeler Otelcilik ve BSN Turizm firmaları 3 meclis üyeliğini kazandı. AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve ATSO Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman'ın bulunduğu beyaz liste 144 oyda kaldı.

37'nci Grup Restaurant, Yiyecek, İçecek ve Eğlence Hizmetleri Meslek Komitesi'nde kırmızı, beyaz ve turuncu şeklinde üç liste yarıştı. 516 geçerli oyun 222'sini alan Bora Alakavuk, Akdeniz Dondurma ve Soho firmaları 3 meclis üyeliğini kazandı. Kırmızı listenin 149 oy aldığı bu grupta ATSO başkanlığına adaylığını açıklayan Güray Parlak'ın beyaz listesi 145 oy alabildi.

38'inci Grup Reklamcılık Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında 187 geçerli oyun 115'ini alan kırmızı listeden Markam Bilişim ve Falez Kongre Organizasyon firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

39'uncu Grup Bankalar Meslek Komitesi'nde iki beyaz liste yarıştı. 134 geçerli oyun 100'ünü alan Türkiye vakıflar Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası 2 meclis üyeliğini kazandı. Bugüne kadar tüm seçimlere tarafsız, tek liste ve uzlaşıyla giren bankalar ilk defa iki liste çıkardı. Bu seçimde de uzlaşıya rağmen rakip liste çıkaran Garanti Bankası öncülüğündeki grup sadece 34 oy alabildi.

40'ıncı Grup Sigortacılık Meslek Komitesi'nde kırmızı ve beyaz listeler yarıştı. 345 oyun 236'sını alan kırmızı listeden Form Sigorta ve Düzenli Sigorta 2 meclis üyeliğini kazandı.

41'inci Gayrimenkul Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında 370 oyun 203'ünü alan Saraç Emlak, Halil Ersoy ve Ayanoğlu Emlak firmaları 3 meclis üyeliğini kazandı.

42'nci Grup Hukuk ve Muhasebe Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında 302 geçerli oyun 171'ini alan turkuaz listeden Reda Özel Eğitim Danışmanlık, Mehmet Dikbaş Yönetim danışmanlığı firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

43'üncü Grup Mimarlık Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında 206 oyun 108'ini alan turkuaz listeden Hasan Çerçiler Mimarlık ve Alta Mimarlık 2 meclis üyeliğini kazandı.

44'üncü Grup Mühendislik Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında, 288 oyun 168'ini alan turkuaz listeden Sahil yapı Denetim ve M.A. Yapı Elemanları firmaları 2 meclis üyeliğini aldı.

45'inci Grup Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi'nde kırmızı ve beyaz listenin yarışında, 375 oyun 228'sini alan kırmızı listeden Mustafa Çetinkaya, Atılgan Seyahat ve Üçyürek Turizm 3 meclis üyeliğini kazandı.

46'ncı Grup Taşıt Kiralama Meslek Komitesi'nde tek liste kırmızıyla seçime giren Alba Turizm ve Tezgel Güzellik Merkezi Oto Kiralama firmaları 2 meclis üyeliğini aldı.

47'nci Grup Spa merkezleri Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında 123 oyun 94'ünü alan kırmızı listeden Fora Turizm ve Onay Hamam firmaları 2 meclis üyeliğini kazandı.

48'inci Grup Eğitim Meslek Komitesi'nde kırmızı ve yeşil gruplar yarıştı. 180 oyun 120'sini alan Nilay Akbaş Tarakçı-Çocuk Gezegeni ve Adalya Koleji 2 meclis üyeliğini kazandı.

49'uncu Grup Meslek Komitesi'nde kırmızı ve turkuaz listelerin yarışında turkuaz listeden Antalya Çocuk Sağlığı Hizmetleri ve Simge Optik 277 oyun 147'sini alarak 2 meclis üyeliğini kazandı.