HABER - Yüksel SOYLU

1975 yılında Alanya’da dünyaya gelen Mustafa Uslu, Konya Selçuk Üniversitesi’nde ki 20 yıllık kariyeri ile göz doldurdu. Selçuk Üniversitesi’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Uslu, 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde Araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başlayarak 2015 yılında aynı bölümden Doç.Dr. ünvanını aldı. Daha sonrasında Çocuk Gelişimi  Bölümü’nde görevine devam Uslu’nun yabancı dilleri arasında İngilizce ve Almanya yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde de Akdeniz Üniversitesi’ne atanan Doç Dr. Mustafa Uslu, Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı'nda göreve başladı. Uluslar arası alanda birçok makale ve yayına imza atan Uslu, Türkiye’nin dört bir yanında vermiş olduğu seminerler ile de tanınıyor.

Doç Dr. Mustafa Uslu yapmış olduğu açıklamada yeni görev yerinde kendisini çok sıcak karşıladıklarını belirterek, "Sevgili dostlar 2019 Eylül sonu itibarıyla yıllardır, eğitim aldığım-verdiğim , büyüdüğüm eğitim hayatımı ve çalışma hayatımı uzun yıllardır sürdürdüğüm Konya'dan çok sevdiğim Selçuk Üniversitesi'nden ayrılmış bulunuyorum.

Toplam ömrümün yarıdan fazlasını Konya'da geçirdim çok güzel dostlarım oldu, çocuklarım orada doğup gözünü dünyaya açtılar. Fakat artık sıcak denizlere inme zamanı geldiğini hissettim vesselam... Antalya'ya taşındım ve Akdeniz üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim dalında çalışmaya başladım. Burası çok güzel ve çok sıcak karşıladılar inşallah burada da mutlu olurum. Yolu buralara düşen arkadaşlara her zaman kapım açık ekmeğim aşım çayım çorbam var. Haydi Bismillah..." ifadelerine yer verdi.