Gazete Alanya’nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği ve ‘’Alanya’da şaka gibi: ‘Basit tadilat’ dediler, Slcilia’yı inşa ettiler’’ şeklinde paylaştığı haberin ardından, Neslihan Apartman sakini Kemal Çelik’in ilginç açıklaması şok etkisi yarattı. Çelik, Kestel 1003 Ada, 1 Parsel Neslihan Apartmanı sakinleri önce verdikleri muvakatnameyi sonra iptal ettiklerini açıkladı.

‘KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR’

Alanya’da hafta sonu alarmı: Herkes eve kapanacak Alanya’da hafta sonu alarmı: Herkes eve kapanacak

Neslihan Apartman sakini Kemal Çelik, Kestel’de sıfırdan oldukça hızlı ve çok kısa bir zamanda yapılan yeni mekânın müşterilerine kapılarını açtığını ve basit tadilat ile ortaya çıkan söz konusu işletmenin kaçak ve kanunsuz olduğunu dile getirdi. Çelik ‘’Apartman sakinleriyle toplantı yapıldı. İlk dediklerinde binanın hemen bitişiğindeki bütün apartman sakinlerinin kullanım alanı olan yere, 1 masa ve 2 sandalye işgal edecek kadar çay, sigara içmek için 5- 6 kişinin oturabileceği alanı kullanmak için muvakatname istediler. Bizler önce olumsuz baktık, sonra tekrar bir toplantı oldu. Yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan atasözümüz ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ doğrultusunda muvakatname iznini verdik’’ dedi.

RESMEN SIFIRDAN RESTORAN YAPTILAR

Çelik, Slcilia Restaurant işletmecileri tarafından kandırıldıklarını ifade ederek ‘’Bize söyledikleriyle hiç alakası olmayan bir inşaata başlandı. Aman Allah’ım, bir de gördük ki, resmen sıfırdan restoran yaptılar. Bu durum karşısında işletme sahipleriyle görüşmek istedik, kimse bizimle muhatap olmak istemedi. Bizde apartman sakinleri olarak belediyeye verdiğimiz muvakatname iptali için tekrar dilekçe verdik’’ dedi.

BAŞKAN YÜCEL KAÇAĞA GÖZ YUMUYOR

Çelik, Kestel 1003 Ada, 1 Parsel Neslihan Apartmanı sakinleri olarak yaptığı açıklamada “Söz konusu yer için belediyeye hem yazılı hem de sözlü olarak defalarca şikâyette bulunduk. Tarafımıza gelen yazıda ‘Aykırı işlem yapılmıştır. Zabıta ekiplerimiz tarafından resmi evrak tanzim edilerek gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır’ denmesine rağmen hiçbir işlem ve uygulama yapılmıyor. Biz apartman sakinleri olarak restoranın ortaya çıkardığı kötü kokulara maruz kalıyoruz. Bizim hakkımızı kim savunacak. Alanya’da belediye uyduruk bir belge ile yapılan işyerine neden göz yumuyor. Bu işler bu kadar kolaysa her önüne gelen bir iş yeri inşa etsin. Nerde bu devlet” dedi.

ŞOK AÇIKLAMA ‘’KESTEL’DE HER YER KAÇAK”

19.04.2023 tarih ve 26705 kayıt nolu dilekçe sahibi Slcilia Restaurant işletmecisi R. ortaya çıkan yapının tamamen yasal olduğunu, Kestel 1003 Ada, 1 Parsel Neslihan apartmanın bitişiğindeki işletmenin kanuna aykırı olmadığını ifade ederek “Biz apartman sakinlerinden muvakatname iznini aldık. Zaten Kestel’de her yer aynı şekilde yapılmış. Bizim burası kanunsuz veya kaçaksa Kestel’deki bütün yerler kaçak. Biz inşaat yapımı için gerekli harç ve ödenmesi gereken kanunu evrakları bedellerini yerine getirdik’’ dediler.

GÖZLER BAŞKAN YÜCEL’DE

Tüm yaşananların ardından gözler Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e çevrildi. Yücel’in daha önce aldıkları ve sonradan iptal olan muvakatnameyi varmış gibi göstererek ‘Yalan beyanda’ bulunan Slcilia Restaurant sahiplerine nasıl bir işlem yapacağı merak konusu oldu. Başkan Yücel’in 16 Ekim 2023 tarihinde düzenleyeceği ve Alanya mahalle muhtarları ile birlikte gideceği Sırbistan kültür gezisi dönüşü kafaları karıştıran, kendisini yanıltan, söz konusu işletme sahiplerine verilen açma ruhsatını tekrar gözden geçireceği konuşuluyor.