Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelmekte olan özel Türk jeti İran'da düştü. Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, uçağın resmi veya askeri nitelikli bir uçak değil özel jet olduğunu söyledi.

Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin düşen Türk uçağıyla ilgili bilgi verdi.

Tekin şunları söyledi:

Uçakta 3'ü mürettebat 8'i yolcu toplamda 11 kişi vardı. Uçak BAE'nin Sharjah kentinden İstanbul'a gelmekteydi. İsfahan şehrinin, Şehr-i Kürd denen bölgesinde aniden irtifa kaybederek düştü. Bölge çok dağlık. İran Kızılay'ı bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Uzaktan tespit ettikleri bilgisini aldık. Bölgeden siyah dumanlar yükseliyor.

"İRAN UÇAĞI DA AYNI BÖLGEDE DÜŞMÜŞTÜ"

Uçaktan sinyal alınamıyor. İran'da jetin düştüğü bölgede geçtiğimiz haftalarda İran Hava Yollarına ait bir uçak düşmüş ve 80 küsur kişi hayatını kaybetmişti.

"UÇAK BAŞARAN HOLDİNG'E AİT"

 Ulaştırma Bakanlığı, İran'da bir Türk jetinin radardan kaybolduğunu bildirdi. Özel jetin Başaran holdinge ait olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, jette 8 yolcu 3 mürettabat bulunuyordu.

İRAN'DA BİR AY İÇERİSİNDE DÜŞEN İKİNCİ UÇAK OLDU

Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a gelen Başaran Holding'e ait özel Türk jeti İran'da düştü. İran'da 18 Şubat'ta da Aseman Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı düşmüştü.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan ve İstanbul'a giden özel Türk uçağının ülkenin güney doğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde düştüğünü ve uçaktaki 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

 Ulaştırma Bakanlığı, uçağın Başaran Holding'e ait olduğunu açıkladı.

60 YOLCU HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Tahran-Yasuc seferini yapan Aseman Hava Yolları'na ait çift motorlu ATR-72 tipi yolcu uçağı pazar günü İsfahan eyaletine bağlı Semirom ilçesinde düşmüş, uçaktaki biri çocuk 60 yolcu ile 6 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.