ÇOK ÖZEL HABER - Gazete ALANYA

Alanya’da geçtiğimiz günlerde iğrenç bir olay yaşandı. İddialara göre 16 yaşındaki L. M  B.P.  ve A. K.K. adındaki iki İngiliz kız Alanya Barlar Sokağı’nda bulunan bir bara eğlenmeye gittiler.  L. ve A. ’nın ifadelerine göre, barda garson olarak çalışan 25 yaşındaki S.Ö. ile barmen olan 28 yaşındaki Ş.A. genç kızlara ücretsiz alkol verdiler.

“NORMALDE SARHOŞ OLMAZDIK”

L. ve A. adındaki kızlar, içtikleri alkol nedeniyle normalde olmamalarına rağmen sarhoş olduklarını söylediler. Alkollerine ilaç atılmış olabileceğini belirten kızlar, bir süre sonra kendilerini kaybederek ayakta duramayacak hale geldiler. Bunun üzerine mekandan ayrılmak isteyen kızlara, bar çalışanı S.Ö. ile Ş.A. taksi çağırarak kendilerine yardımcı olmak istediklerini söylediler.

“BİZİ EVE GÖTÜRDÜLER”

Taksiye çalışanlarla birlikte binmek istemeyen genç kızlar kendilerinin zorla taksiye bindirildiğini söylediler. Taksiciye kendi evlerinin adresini veren iki çalışan, iddialara göre kızları, Saray Mahallesi’nde bulunan bir eve götürdüler. Kızlar eve girmek istemese de, saçlarından ve kollarından çeken iki çalışan, İngiliz kızları zorla eve soktu. Kendilerinin 19 yaşında olduğunu söyleyen iki çalışan, kızları eve alarak farklı odalara götürdüler.

HEM TECAVÜZ HEM İŞKENCE

L. isimli İngiliz kızın ifadesine göre, kendisine önce bir kişi daha sonra da iki kişi tecavüz etti. Hem anal hem de oral yoldan tecavüz edildiğini belirten L.’nın ifadeleri adeta kan dondurdu. L. ifadesinde, “Uzun boylu çalışan odaya beni çekerek, zorla kıyafetlerimi çıkarttı. Boğazıma büyük bir çelik bıçak dayayarak bana tecavüz etti. Her şey çok ani ve hızlı gelişti. Daha sonra A.’nın yanındaki ikinci şahıs da yanıma geldi. Yüzüme yastıkla bastırdı ve üzerimde sigara söndürdüler. Daha sonra ikisi aynı anda bana tecavüz ettiler. Onlara direndim, bağırdım ancak her seferinde beni susturdular. A. nın çığlığını duyunca üzerimdeki şahsı ittirerek yanına gittim. A. nın da baygın ve çıplak bir halde olduğunu gördüm. Bilinci onunda yerinde değildi. İkimizde evden çıkarak taksiye bindik ve olay yerinden uzaklaşarak hastaneye gittik.” dedi.

A: HATIRLAMIYORUM

Olayın bir diğer mağduru A.se ifadesinde, “Ben Alanya’ya arkadaşım L. ile birlikte tatil amaçlı geldim. Daha sonrasında eğlenmek için bara gittik. Alkol alarak eğlendik. Oradaki garsonlar tarafından içkimize ilaç atıldı. Ben kendime geldiğimde polis merkezindeydim. Nasıl geldiğimi hatırlamıyorum ancak, bana tecavüz edildiğini hayal meyal hatırlıyorum. Vücudumdaki ağrılar nedeniyle de böyle düşünüyorum.” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR: RIZALARI VARDI

İki kız olayın ardından soluğu ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldılar. Burada rapor almak isteyen genç kızlar emniyete yönlendirildiler. 2 kızın ifadesi sonrası emniyet güçleri olayın faili iki kişiyi yakalayarak gözaltına aldılar. Gözaltına alınan iki genç ise olayı çok farklı bir şekilde ifade etti. Olayın faili Ş.A. ve S.Ö. kızların bara gelerek eğlendiğini daha sonra çıkışta bir şeyler yapmak istediklerini söylediklerini belirttiler. S.Ö. ifadesinde şu kelimeleri kullandı:

“İki kız da bize 18 yaşından büyük olduklarını söylediler. Bar çıkışı eğlenmek istediler ancak biz ancak 3.00 gibi çıkabileceğimizi söyledik. Bizi beklediler ve çıkışta taksi ile bir arkadaşımızın evine gittik. Burada gülerek ve eğlenerek eve girdik. Ben A. ile kendi rızası ile ilişkiye girdim. Diğer kız ve arkadaşım kendi odalarına geçerek ilişkiye girdiler. İlişki sonrası A. benden para istedi ancak param olmadığını söyledim. Daha sonra kızları evine göndermek için taksi çağırdık. Kızlar taksiye giderken A. nın benim cep telefonumu çaldığını fark ettim ve telefonu geri aldım. Taksicilerin beyanlarına ve güvenlik kamerası kayıtlarına bakabiliriz. Kesinlikle ikisinin de rızası vardı.” diye konuştu.

HASTANE RAPORLARI OLAYI DOĞRULUYOR

İki genç kızın aldığı hastane raporunda olayı doğrular nitelikte bulgulara rastlandı. İki genç kızın raporlarında vücutlarında sigara izlerine ve morluklara rastlandı. Olayla ilgili ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan raporlarda morluklar ve yanıklar fotoğraflarla da belgelendi.

2 ÇALIŞANA ADLİ KONTROL GETİRİLDİ

Olayın faili 2 çalışana mahkeme tarafından adli kontrol şartı getirildi. Mahkeme tanıkların bulunması ve dinlenmesi ile DNA örneklerinin incelenmesi için ertelendi. L. ’nın babası ve amcası ise olayın takipçisi olacaklarını ve kızlara bu olayı yaşatan isimlerin en ağır cezası alması için uğraşacaklarını belirttiler.

Bu arada tanıklardan taksici, ifadesinde, kızların olay günü kendi taksisine bindirildiğini ancak sarhoş gibi olmadıklarını söyledi. İki kızında üzgün olduğunu ağlamaklı bir durumda olduğunu belirten taksici, “Erkek arkadaşından ayrıldığı için üzgündür diyerek bir şey sormadım. Üzgünlerdi ama sarhoş gibi değillerdi. Başka da bir konuşma geçmedi. Dil bilmediğim için kendileri ile hiç konuşmadım.” dedi.

TÜRK TURİZMİNE BÜYÜK ZARAR

Alanya’da yaşanan bu talihsiz olay turizm içinde oldukça endişe verici oldu. Olayı bilen vatandaşlar bu tarz olayların turizme büyük zarar verdiğini belirterek, “Bin bir zorlukla Alanya’ya turist getirilmeye çalışılıyor ama bu tarz bir olayla tüm emekler çöpe gidiyor. Şimdi turistler nasıl güvenip ülkemize gelecekler. Yazıklar olsun bunu Alanya’ya yaşatanlara. Burada en büyük sorumluluk işletmelerindir. Eğitimsiz ve kim olduğu belli olmayan böyle kişileri çalıştırarak büyük bir yanlış yapıyorlar ve kendi ayaklarına sıkıyorlar.” dediler.