Trafik kurallarına daha çok uyulmasını sağlamak, can ve mal kaybının asgari düzeye indirilmesi amacıyla 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' projesi kapsamında Elmalı, Finike ve Kaş ilçelerinde helikopter destekli trafik kontrolü yaptı. Hava destekli denetimlerde radar uygulaması yapılarak plaka yanımlama sistemi kullanıldı. Yol taramalarında kural ihlali yapan sürücüler kontrol noktalarındaki jandarma trafik ekiplerine bildirildi.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde karayollarında oluşturulan uygulama noktalarından eşzamanlı yürütülen çalışmalarda, 260 araç ve 294 şahsın sorgulaması yapıldı. 21 sürücüye hızlı araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanımı, emniyet kemeri takılmaması, yolculuk esnasında cep telefonu ile görüşme yapılması ve evrak eksiklikleri nedeniyle toplam 8 bin 887 Lira para cezası kesildi. 4 araç ile 1 sürücü trafikten men edildi.

KONTROLLERDE UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPAN 1 KİŞİ YAKALANDI

Uygulama esnasında uyuşturucu madde ticareti yapma, sağlama ve aynı zamanda yoklama kaçağı olarak aranan şahıs tespit edilerek yakalandı. Jandarma trafik timlerine destek amaçlı havalanan jandarma trafik helikopteri, yolda şüpheli tavır ve hareketleri ile dikkat çeken ve uygulama noktasına girmek istemeyen şüpheli araç da tespit edildi. Finike ilçe jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekiplerine bilgi verdi. Helikopterden alınan bilgi sonrasında harekete geçen Finike Trafik ekipleri şüpheli aracı takip neticesinde yakaladı. Yakalama kaydı bulunan şüpheli sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.