Alanya’da çeşitli suçlardan tutuklu bulunduğu Alanya Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar eden 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. 

 ‘Dolandırıcılık, şantaj, hükümlünün kaçmasına yardımcı olmak ve borcunu ihlal’ suçlarından hakkında kesinleşmiş 5 yıl 6 ay hapis cezası bulunan ve 6 ay önce tutuklu bulunduğu Alanya Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar eden M.Ü.’nün Alanya'da olduğu bilgisine ulaşan polis çalışma başlattı. İlçedeki olası adresleri inceleyen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şahsı Keykubat Caddesi'nde bir alışveriş merkezinin önünde düzenlenen baskınla yakaladı.

2 YIL KAÇABİLDİ

Ayrıca asayiş ekipleri, ‘ Hırsızlık, basit yaralama ve uyuşturucu’ gibi suçlardan bulunan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olan ve 2 yıl önce aynı cezaevinden firar eden F. K.’nin Bektaş Mahallesi’ndeki bir ev yaşadığını bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis firari F. K. yi belirlenen adrese yapılan baskınla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 cezaevi firarisi savcılık talimatıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.