Özel Haber - Yüksel SOYLU

Alanya’da motosikleti ile gezerek çilingir ve su tesisatı gibi işler yapan Ali Çetin’in 07 HFY 57 plakalı motosikleti çalınmıştı. Gece saatlerinde evinin önünden çalınan motosikletin arkasında bulunan tamir malzemeleri de motosiklet ile birlikte çalınmıştı. Bütün ekmek teknesi çalınan Ali Çetin, Gazete Alanya’ya açıklamalarda bulunmuş ve hırsızlara seslenerek motosikletini geri istemişti.

Gazete Alanya’nın haberi sonrası her yerde aranan motosiklet dün bulundu. Hırsızlar insafa gelerek motosikleti Pazar Pazarı civarında bir yere bırakarak kayıplara karıştılar. Ali Çetin’in motosikletini dikkatli vatandaşlar fark ederek Ali Çetin’e haber verdiler. Olay yerine giden Ali Çetin motosikletini görünce büyük sevinç yaşadı. Çevrede yapılan aramada da takım malzemelerini Hacet Deresi’ne atıldığı tespit edildi ve onlarda bulundu.

Motosikleti bulunduğu için sevinçli olduğunu belirten Çetin, “Motosikletimin, ekmek teknemin bulunmasında emeği olan arayan soran herkese teşekkür ederim. Yalnız Sayın hırsız bey keşke biraz daha az hasarla motosikletimi geri verseydiniz daha iyi olurdu.” dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde motosikleti ile işlerini hallederek evine dönen Ali Çetin, Kadıpaşa Mahallesi, Sugözü Ortaokulu yanındaki evinin önüne ekmek teknesi olan motosikletini park etti. Motosikletin arkasında anahtar ve sus tesisatı tamiratında kullandığı birçok alette vardı. Motosikletin arka kısmında bulunan kilitli sepete bin Lira değerindeki malzemeleri bırakarak evine çıkan Ali Çetin sabah kalktığında ise şok geçirdi.

Motosiklet ve arkasında bulunan malzemelerin yerinde olmadığını gören Çetin, her yeri arasa da motosikletini bulamadı. 07 HFY 57 plakalı motosiklet hırsızlar tarafından evin önünde çalınmıştı. Emniyet güçlerine durumu bildiren Çetin, çaresiz bir şekilde beklemeye başladı.