Zeytin Dalı Harekâtı'ndan acı haber geldi. Afrin kırsalındaki 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik terörist grup, güvenlik güçlerine ağır silahlarla saldırdı. Destek için havalanan ATAK helikopteri de isabet aldı. Çatışmada 8 asker şehit oldu, 20 asker, 3 Polis Özel Harekat mensubu ve 3 korucu yaralandı. Havalanan F-16'lar, teröristlerin mevzilerini bombaladı. 22 terörist öldürüldü, 2'si sağ yakalandı.

TERÖRİSTLER ATEŞ ALTINA ALINDI

Teröristlerin ateş noktalarının radarlar ile tespit edilmesinin ardından F-16'lar havalandı. Jetler teröristlerin bulunduğu bölgeler ve kaçış noktalarına bomba yağdırdı. Bombardımından sonra bölgeye inen helikopterler, durumu ağır olan yaralıları alarak Hatay ve ilçesi Kırıkhan'daki hastanelere getirdi.

8 ASKER ŞEHİT OLDU, YARALI SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

 Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK), gece peş peşe 2 açıklamayla 8 askerin şehit olduğunu, 20 askerin yaralandığını açıkladı.

Gazete Habertürk'ten Nurcan İnal'ın haberine göre İlk açıklamada, "5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 7 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. Kısa süre sonra gelen ikinci açıklamada ise 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı bildirildi. Şehit sayısı 8'e, yaralı sayısı 26'ya yükseldi.

22 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışmada 2 ÖSO askeri şehit oldu, 2'si yaralandı. 22 terörist etkisiz hale getirildi. 1'i yaralı 2 terörist sağ ele geçirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI AKAR'I ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de yaşanan çatışmaya ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu telefonla arayarak bilgi aldı. Erdoğan, 8 askerin şehit olmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti. (habertürk)