Alanya’nın Hacıkadiroğlu sülalesinden, CHP'nin kurucularından olan Nazmi Doğan Hacıkadiroğlu'nun torunu, Hüseyin ve Nazmi Hacıkadiroğlu'nun kardeşleri Mehmet Hacıkadiroğlu, aktif siyaseti bıraktığını sosyal medyadan “veda” yazısıyla duyurdu.

İŞTE HACIKADİROĞLU’NUN VEDA YAZISI:

Yıl 1935. Atatürk'ün Alanya'ya ziyaretinde ilçe başkanı olan, CHP'nin kurucularından olan Nazmi Doğan Hacıkadiroğlu'nun torunu olarak dünyaya gelen Mehmet Hacıkadiroğlu'nun biraz uzun olsa da aktif siyasete vedasının paylaşımı;

Her zaman beni yetiştiren ailemle, öğretmenlerimle gurur duydum. Özellikle okulum İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİNDEN mezunu olmak benim için en büyük gururumdur. Okulum ATATÜRK'ÜN İzmir'in kurtuluşundan sonra 16 gün karargâh olarak kullandığı Uşakizade köşkünün olduğu yerde 1950 yılında kurulmuştur.

Özçelik’in ilginç ataması: Ak Partili Durmaz’ı zabıta amiri yaptı Özçelik’in ilginç ataması: Ak Partili Durmaz’ı zabıta amiri yaptı

Sülalemin hemen, hemen tamamı Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri olarak yetişmiş, son yıllarda birçoğu Alanya'nın en büyük 5- 6 sülalesinden birisi olmasına rağmen artık birçoğu köşesine çekilmiştir, yanılmıyorsam belirli bir süredir aktif olan ender kişilerden birisiyim, sülalesinden büyük bir kısmı aktif siyasetten kopuyorsa bir sebebi olmalı.

1- 1984 yılında kurulan Janus'da sistemi oturttuktan sonra sosyal çalışmalara başladık. 20 yıl boyunca bütün milli bayramların, 10 Nisan Polis gününün, yıllarca 1 Eylül 'de Yeni Alanya gazetesinin kutlandığı mekanı olmanın mutluluğunu yaşarken, emekçi kardeşlerimin katkılarıyla ATATÜRK'Ü anlama ve anlatma konusunda büyük emek sarf ettik.

( Şükürler olsun ki hiçbir zaman koltuk sevdalısı, maddi beklenti içinde olmadık. Büyük babam rahmetli gibi mücadele ruhunu kaybetmeden vatan için çalıştık)

2 - ÇYDD kurucu üyesi ve ikinci dönem başkanı, ADD üyesi ve bütün sivil toplum örgütlerine yardımı namus borcu bildik. TAKDİR sivil toplum örgütlerinin, Alanya halkının ve mücadelemi yakınken bilen medya kuruluşlarına aittir.

3 - Hayatta tek sitemim İpek böceği konusunda yaptığım çalışmaların nankörlük edilerek göz ardı edilmesidir. Bu kişilerle her platformda tartışmaya açık olduğumu belirterek;

Aktif siyasete 4/06/ 2023 tarihi itibariyle VEDA ediyorum. Başta Partim CHP 'ye (Yeni değil, Yeniden CHP) ve Türk milleti için çıkarsız çalışan bütün yurttaşlarımıza başarılar dilerim, yolları açık olsun.

Saygılarımla, sevgiyle kalın.

Sağlıklı, mutlu, nice yıllar dilerim, hoşçakalın.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ASKERİ olarak doğdum;

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ASKERİ olarak öleceğim.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

NE MUTLU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ASKERİ OLANA.