Alanya’da turizm sektöründe çalışan 47 yaşındaki Turan Özen uyuşturucu kullanan oğlunun adliyede serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Özen’in Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamaya bir arkadaşı ile Kestel Mahalle Muhtarı Muhterem Şimşek de destek verdiler. 20 gündür sosyal medya hesabından ilçede yaşayan ailelere, muhtarlara ve siyasilere anıt önünde yapacağı açıklama için çağrıda bulunduğunu ancak kimsenin gelmediğini söyleyen Özen, “Benim gibi Alanya’da birçok aile var. Bunu bizzat gördüm. Benim gücüm yetiyor. Oğlumu durdurabiliyorum ama gücü yetmeyen aileler var. Bu aileler ağlıyor. Hiçbir çare yok. Bugün benimle burada değiller. Demek ki herkes hayatından memnun. Artık Türkiye’de Atatürk’ün bıraktığı gençlik yok. Alanya’nın yüzde 45’i genç. 17-22 yaş arasındakiler bu bataklıkta. Avokado, muz, dinamo çalınıyor. Eve hırsız girip bir şeyler çalışıyor. Niye çalınıyor? Çünkü çocuk bu pisliğe düşmüş. Şimdi metamfetamin diye bir şey çıkmış. Çocuk bunu kullandığında zombiye dönüyor. Çocuk ne beni ne annesini tanıyor. Ben çocuğumu 2 kez Konya’da, 1 kez Adana’da tedavi ettirdim. Halen tedavisi devam ediyor. Şu anda tedavisi devam ettiği için iyi ancak tekrar kötü olmayacak diye bir şey yok ama bildiğim kadarıyla çok sayıda böyle aile var. Alanya’daki kolluk kuvvetlerini ne zaman arasam geldi ama ne hikmetse adliyeden çıkan çocuğum benden önce eve geliyor. Bunu anlayamıyorum. Vatandaş ilk etapta çocuğundan korkuyor. İlk etapta ben de korkuyordum. Doğru düzgün gidip şikayet edemiyordum ama artık yeter dedim. Çocuk ya beni ya anasını kesecek ya da ben çocuğu keseceğim. Anneler, babalar nerede?  Televizyonda, sosyal medyada benim çocuğum uyuşturucu kullanıyor diyor. Neredesiniz? Niye benim yanımda değilsiniz? Kimden korkuyorsunuz? Demek ki herkes hayatından memnun” dedi.

“HER ŞEYİ GÖZE ALDIM”

3 senedir çocuğunun uyuşturucu sorunuyla uğraştığını söyleyen Özen, “Uğraşmayacağım diye de bir şey yok. Çocuğumu tedaviye götürüyorum. 5-6 ay iyi oluyor. 6-7 ay sonra çocuk tekrar uyuşturucuya başlıyor. Tekrar başa dönüyorum. Çocuğum şu an evde. İlaç tedavisini sürdürüyorum ama tekrar kötü olmayacak diye bir şey yok. 47 yaşındayım. Sigaradan başka bir şey bilmezdim. Şu anda uyuşturucunun her çeşidini biliyorum. Anneler, babalar memnun. Bir ben memnun değilim demek ki. Ben sonuna kadar savaşacağım. Her şeyi göze aldım. Ya ben çocuğu vuracağım ya çocuk beni vuracak. Ben bunu yapacağıma bunu yapanlar ya beni vursun ya ben onları vuracağım. Ben sadece kendi çocuğum için uğraşmıyorum. Alanya’daki gençler için uğraşıyorum. Tanıdığım birçok aile var. Anne, baba yeter diyor, kendini asıyor. Böyle destek olmazsanız kendinizi asacaksınız. Başka çare yok” diye konuştu.

Alanya yıkanıyor, uçtan uca tertemiz oluyor Alanya yıkanıyor, uçtan uca tertemiz oluyor

“HIRSIZLIKLARIN YÜZDE 80’İ UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI YÜZÜNDEN”

Muhtar Şimşek de, “Uyuşturucu sorunu sadece Alanya’nın değil, tüm Türkiye’nin sorunu. Emniyet güçlerimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışma yapıyor. Adliyeye sevk ediyorlar. Bana göre uyuşturucu bağımlıları polisten, jandarmadan önce adliyeden çıkıyor. Buna birebir şahidim. Bana çok şikayet geliyor. Mahallemde çok uyuşturucu kullanan var. Onun için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Kanuni düzenleme istiyoruz. Burada emniyet güçlerimizin yapacağı hiçbir şey yok. Uyuşturucu kullanan kişi savcıya çıkıyor. İçiciyim deyince serbest bırakılıyor. İçiciye dahi ceza olması lazım. En aşağı 4-5 yıl hapis yatmalı ki bu pislikten kurtulması lazım. Ayrıca Alanya’daki hırsızlıkların yüzde 80’i bu uyuşturucu bağımlıları yüzünden. Uyuşturucu almak için muz, avokado çalıyor. Bunu devlet büyüklerimizin görmesi lazım. Bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Emniyet güçlerinden memnunum ama uyuşturucu kullananlar adliyede serbest kalıyor. Buna devlet büyüklerimizden çare bekliyoruz.