Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, öğrencilere yönelik ödüllü kompozisyon yarışması başlattıklarını duyurdu. Sirkeli, “Amacımız Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda Alanya genelinde liselerde Türkçe'ye olan ilgiyi artırmak, öğrencinin Türkçe dil seviyesini görmek, tarih bilincini oluşturmak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma bilincini kazandırmak ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek. Yarışmanın konusunu Türk gencinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bakışını yansıtmak düşüncesiyle ‘Ata’nın Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor’ olarak belirledik. ilkokul 3, 4, orta öğrenim 5, 6, 7, 8 ile liselerde 9, 10, 11 ve 12. sınıflar arasında olmak üzere bir kompozisyon yarışması düzenleyeceğiz. Başvuru işlemleri tüm öğrenciler için 28 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında [email protected] adresine öğrenci ve okul bilgileri, telefon numarası da yazılarak mail olarak gönderilecek. Yarışma ile bilgiler almak isteyenler  (0242) 511 60 66 ile 0539 746 40 24 numaralı telefonları arayabilir” dedi.

KATILIM ŞARTLARI

1- Yarışmaya katılacak eserler bilgisayarda veya okunaklı olmak üzere elle yazılmalıdır (Bilgisayarda 12 punto ile yazılacaktır).

2- Yarışma eseri en az bir sayfa en çok üç sayfa olacaktır

3- Değerlendirme sonucunda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden ilk 5 öğrenci derece alacaktır.

DEĞERLENDİRME

1- İlkokul 3,4 sınıflar,

2- Ortaokul 5, 6, 7, 8 sınıflar ve

Lise 9-10-11-12. sınıflar arasında yapılacaktır.

3- Dereceye giren öğrenciler arasında

a. İlkokul ilk üçe ödül ve 2 kişiye mansiyon ödülü verilecektir.

Doğan Bacak’ın en acı günü; Eşini kaybetti! Doğan Bacak’ın en acı günü; Eşini kaybetti!

b. Ortaokul ilk üçe ödül ve 2 kişiye mansiyon ödülü verilecektir.

c. Lise ilk üçe ödül ve 2 kişiye mansiyon ödülü verilecektir.

3- Tüm değerlendirmeler

a) 15 Mayıs 2024 Çarşamba gününe kadar sonuçlandırılacaktır.

b) Kazananlar 16 Mayıs 2024 Perşembe günü açıklanacaktır.

ÖDÜLLER

Ödüller ve ödül töreni yeri daha sonra açıklanacaktır.

Kompozisyon yarışması değerlendirme jürisi (komisyonu)

Eserler ADD Alanya Şubesi’nce görevlendirilecek konusunda uzman eğitmenlerin oluşturduğu jüri (komisyon) tarafından değerlendirecektir. Yarışmaya ortaokul ve lise öğrencilerinden herhangi biri katılabilir. Kompozisyon yarışmasında düşüncede özgünlük, kompozisyon kuralları, imla, noktalama, sayfa düzeni, konu bütünlüğü ve yazı güzelliği, düşüncede özgünlük, kompozisyon kuralları, imla, noktalama, sayfa düzeni, konu bütünlüğü ve yazı güzelliği değerlendirilecektir.