Yeni asgari ücretin yıl boyunca geçerli olacağı ve bu rakamın 700 lirasının asgari ücret desteği olarak belirlendiği belirtildi. Oda başkanları, asgari ücretli çalışan için işverene desteğin 500 TL’den 700 TL’ye çıkarılmasının yetersiz kaldığını ve işverenin yükünün azaltılması gerektiğini vurguladılar.

Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, işveren desteklenmediği sürece işten çıkarmaların yaşanacağını belirtti. İşverenlerin yüksek mali külfet içerisine gireceğini belirten Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, asgari ücretin %49’luk bir artışla gerçekleştiğini ve bu durumun işverenleri mali bir külfet içerisine sokacağını ifade etti.

Oda başkanları, devletin esnaflara destek sağlaması gerektiğini belirtti ve faizsiz kredi, düşük faizli kredi, teşvik kredisi veya sigorta desteği gibi destekler beklediklerini ifade ettiler. Ayrıca, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Süleyman Hilmi Özdemir, yılbaşı yaklaştığı için vatandaşlara alışverişlerini esnaflardan yapmaları çağrısında bulundu.