Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davanın 4. Duruşmasına Aile ve Sosyla Hizmetler Bakanlığı avukatı, tarafların avukatları, A.A.’nın ailesi, Alanya Kadın Haklarını Koruma Derneği temsilcileri ve çok sayıda polis hazır bulundu. K.D. Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davanın 4. duruşmasında 4 yıl hapis cezasına çarptırılırken yurt dışına çıkması da yasaklandı.

Tutuşuz yargılandığı karar duruşmasında, A.A.’nın avukatları K.D.’nin en yüksek cezayı talep etti. “K.D.’nin, öğrencileri ve eşi tarafından alınan ifadeler doğrultusunda baskıcı olduğunu ve diğer kişilere baskı uyguladığı görülüyor” dedi.

Alanya’da 6’ncı kattan atlayıp hayatına son verdi Alanya’da 6’ncı kattan atlayıp hayatına son verdi

Sanık avukatları da, bildirilen tanıkların dinlenmediğini bireysel araştırma yapılmadığını söyledikleri savunmalarında, K.D.’nin güvenliğiyle ilgili şüphelerinden dolayı mahkemeye iştirak etmediğini belirtti. Sanık avukatları, “Her duruşmaya 40-50 kişi geliyor. Müvekkilim bu yüzden mahkemeye gelemiyor. Meslekten ihraç edildi idari yargı süreci sürüyor. Sosyal medyada insanlar mahkemeye çağrılıp müvekkilime hakaret ediliyor. Müvekkilim beraatine karar verilmesini ve adli kontrol şartının bırakılmasını kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, lise son sınıf öğrencisi A.A.’nın, Alanya’da bulunan bir okulda ve özel derslerde İngilizce öğretmeni K.D. tarafından maruz kaldığı cinsel istismar iddiaları üzerine başlamıştı. A.A., mahkemede verdiği ifadesinde, Eylül 2021 tarihinden itibaren öğretmeni K.D.’nin kendisini sarılarak ve dudağından öperek fiziksel tacizde bulunduğunu ve bunları gerçekleştiği tarihlerde henüz 18 yaşından küçük olduğunu belirtmişti. Gelişmeler üzerine polis ekiplerince gözaltına alınan K.D., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde savunma yapmıştı. Ancak hakimlik Sanık K.D.’nin kaçma ve delilleri karartma şüphesine dikkat çekerek 22 Şubat 2023 tarihinde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan tutuklanmasına karar verilmişti. K.D., çıkarıldığı 1. mahkemede ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.