Haber: Erkan UYSAL

Encümen Toplantı Salonu'ndaki ziyarette konuşan Yücel, "Yaklaşık Alanya kamuoyunun 20 yıldır yazboz tahtasına çeviren ve bugünlere gelen ve 'Sanayi ne olacak, yıkılacak mı' derken 15 yıldır da ben bunun içindeyim. Buranın kentsel dönüşüme girmesiyle Alanya'nın yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu paylaşıyoruz. Bugün de sanayi kooperatifi başkanı bizi ziyaret etti. İzlenecek yolla ilgili konuştuk. Geçen yıl hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Kooperatifle ilgili bir yönetim oluştu" dedi.

''SÜREÇ 3 YILI BULABİLİR'

Kooperatif başkanı Hüseyin Kasapoğlu, "Kestel sanayisi 20 yıllık bir süreç. Bu süreçte Alanya'dan yer alanı sıkıntılıydı. Bu süreçte başkan bize yardımcı oldu. Şu anda Alanya'nın sanayi bölgesinde bir kentsel dönüşü yapılacak. Tabii ki sanayiye biraz hız vermek gerekiyor. Başkanım yanımızda. Bir an önce Alanya'nın sanayi çarsısını Kestel'e yapacağız. İnşallah Alanya ya için hayırlı olur. Fizibilite raporu çıkaracağız. Bu süreç 2- 3 yıl da olabilir" diye konuştu.

'ALANYA'YI 40 YIL TAŞIYACAK'

Yücel, "Şu anki sanayi 65 dönümlük. Şu anda mevcut dönüm 250 dönümlük bir arazi. Yaylalı sınırıda bir de 500 dönümlük alan var. İlerdeki süreçte burası tarım alanında burasını sanayi bölgesi ilan edebiliriz. Bu Alanya'yı 30-40 yıl taşıyabilecek. Birlikte çalışacağız. Alanya'nın bu sorununu çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

'ZOR OLAN BAŞLAMAK'

Kasapoğlu da, "Şu anda 168 üyemiz var. 572 kişilik bir kooperatif burası. Girmek isteyenleri üye yapıyoruz. Hisse devredenler var. Kazmayı vurduğumuzda bu şekilde yapacağız. Başkan bize destek veriyor. Alanya sanayisine kimse gelmiyordu. Sanayi büyüdü. Yetmez diye bir şey yok. Zor olan başlamak. Bu bir süreç. Mühendislerle bu ay konuşacağız. Eski üyenin hakkını koruyacağız. Alanya insanına burayı armağan edeceğiz. Kooperatifin 4 milyon TL bankada alacağı var. Aynı miktarda da alacağı var" dedi.

'EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Yücel, "Burayı sadece sanayi olarak düşünmeyiz. İçerisinde sosyal alanları, camisi, okul olacak. Bu aşamaya gelmek kolay olmadı. Emek verenlere teşekkür ederim" diye konuştu.