ÖZEL HABER - Muammer SOYLU

Okunma rekoru kıran “ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Skandal” başlıklı haberimize yapılan yorumlar, hastanenin ne durumda olduğunu açıkça ortaya koyarken, çok sayıda okuyucumuz memnuniyetsizliğini ifade etti.

Alanya’ya büyük hizmetleri olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gayretleri ile Alanya’ya kazandırılan yeni hastane binasında bir türlü istenilen verim alınamazken, uzun zamandan bu yana devam eden yönetim boşluğu bunun en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Hastaneye yeni atanan Başhekim Hüseyin Lakamdamyalı’nın üst üste birikmiş olan sorunları çözme noktasında ne kadar yeterli olacağı da merakla takip edilirken, hastaneden kaliteli hizmet bekleyen vatandaşlar, eksiklerin biran önce tamamlanmasını istiyorlar.

İLETİŞİM EKSİKİĞİ HAD SAFHADA

Hastane yetkilileri ile hasta ve hasta yakınları arasında iletişim eksikliği olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Maalesef çözüm odaklı değil sürekli sorun çıkarıcı bir anlayış hakim. Hastalar bu hastanede çoğu zaman hak etmedikleri muamelelerle karşılaşıyorlar. Hasta yakınları da ne yapacaklarını bilemez haldeler” şeklinde konuşuyorlar.

Yaptığımız haber sonrası yapılan yorumlarda oldukça çarpıcı oldu. İşte o yorumlar:

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Hastanede ameliyat olmak için günler öncesinden randevu alan Vesile Şirin (51) adlı vatandaş, bugün ameliyat olmak için sabah saat 10.30’da eşi Ömer Şirin ile birlikte hastaneye gitti. Sedyeye alınarak soğutma odasına götürülen Vesile Şirin, ameliyat olacağı saati beklemeye başladı. Aradan saatler geçmesine rağmen Vesile Şirin’le ilgilenen olmayınca saat 15.00 sıralarında eşi Ömer Şirin, hastane yetkililerine durumu anlattı ancak şok edici bir yanıtla karşılaştı. Hastane yetkilileri, Vesile Şirin’in bugün ameliyata alınmayacağını, ilgili doktorun ameliyattan haberi olmadığını ve hastane dışında olduğunu aktardılar.

Aldığı bu yanıt karşısında şok olan Ömer Şirin, ne yapacağını şaşırırken, olaya büyük tepki gösterdi. Eşinin ameliyata alınmak üzere soğutma odasına götürüldüğünü ancak burada unutulduğunu ifade eden Ömer Şirin, “Başındaki yağ bezesiyle ilgili küçük bir operasyon geçirmesi gereken eşim, saatlerce soğutma odasında bekletilerek adeta işkenceye maruz kaldı. Madem böyle bir ameliyattan doktorun haberi yok, eşimi neden ameliyata hazırladılar anlamak mümkün değil. Hakkımızı aramaya çalışırken bir de jandarmaya ifade vermek zorunda kaldım. Konuyu hastane Başhekimi Hüseyin Lakadamyalı’ya da ilettim. Kendisi sorumlular hakkında gerekeni yapacağını söyledi” şeklinde konuştu.