Çevre Mühendisi Cemil Tunçyürek ve Zehra Gülen’in sunumuyla gerçekleştirilen Sıfır Atık bilgilendirme toplantısına: Alanya Belediyesi’nin yanısıra çevre belediyeler Gazipaşa Belediyesi, Gündoğmuş Belediyesi, Akseki Belediyesi, İbradı Belediyesi yetkilileri, Antalya İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Mehmet Akın, Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdür Vekili Şahin Göçer, Çevre Mühendisi Ferhat Çelen ve ilçe genelinde görev yapan 37 kamu kurum ve kuruluşundan temsilciler katıldı.

Toplantıda öncelikle kamu kurum ve kurumlarında Sıfır Atık projesinin etkin bir şekilde yönetiminin sağlanması, çalışmaların seri bir şekilde yürütülmesi ve Sıfır Atık sistemini uygulamaya yönelik bilgilendirmeler anlatıldı.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir de katılarak çevre dostu Alanya Belediyesi’nin, çevre projeleriyle ilgili davetlilere bilgi verdi.

PROJE 30 BİN VATANDAŞIN KATILDIĞI GÖKBEL GÜREŞLERİ’NDE TANITILDI

Proje büyük destek veren Alanya Belediyesi, Kültür Merkezinde yapılan eğitim seminerinin ardından 21-22 Temmuz tarihlerinde Gökbel Yaylası’nda, protokol ve binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen, 14. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde çadır kurarak Sıfır Atık projesini tanıttı.

Gökbel’de kurulan çadırda, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, “Size Sizden Doğaya Armağan” sloganı ile geri dönüşüm tanıtım çalışmaları yapıldı. Çadırı ziyaret eden çocuklara kurşun kalem, silgi, kara çam tohumu, boyama kitabı, boyama kalemleri hediye edilerek çevrenin önemine dikkat çeken bilgiler verildi.

ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRECİ ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK OLUYOR

Pek çok çevre projesinin altına imza atan Alanya Belediyesi, doğal kaynakların ve çevrenin korunması, atık azaltımına dair çalışmaların sürdürülebilirliği adına pek çok proje yürütüyor. Bu çalışmalarla bir çok kamu kurum ve kuruluşuyla STK’lara da örnek olan Alanya Belediyesi son olarak Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi, Atık Pillerin Toplanması, Atık Yağların Kaynağında Toplanması, Mavi Bayrak, Eko Okul çevre çalışmaları ve Güneş Enerji Santralini (GES) hayata geçirdi.