Haber- Muammer SOYLU

Bağımsız Rusya Federasyonu’nun kuruluş yıl dönümü olan 12 Haziran Rusya Günü Alanya’da yerleşik yaşayan Ruslar ve Rus turistler tarafından; Neva Outlet ve Rus Eğitim Kültür Derneği önderliğinde coşkuyla kutlandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte yerleşik Rus vatandaşların yaptıkları gösteri izleyenlerin nefeslerini kesti. Festivale ünlü Rus Sanatçı Albert Asadullin de katıldı ve muhteşem bir konsere imza attı.

Renkli görüntülere sahne olan ve festival havasında geçen etkinliğe Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Kadın Girişmciler Başkanı Burcu Haboğlu Baba ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu güzel programa katılan isimlere teşekkür eden Başkan Şahin ayrıca, “Festivali işbirliği içerisinde düzenlediğimiz Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz ve dernek yönetimi ile festivalde sahne alarak büyük beğeni toplayan Ünlü Rus Sanatçı Albert Asadullin’e de desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.


Özellikle Rus vatandaşlar tarafından etkinliğe ilgi oldukça fazlaydı.


Etkinlik kapsamında açılan resim sergisi büyük ilgi gördü.

Etkinlikler gün boyu sürdü.