ÖZEL HABER - Yüksel SOYLU

"Lütfen herkes şehrinde kalsın" uyarısında bulunan Münir Karaloğlu,” Kent girişlerinde yapılan korona virüs kontrollerini en üst seviyeye çıkardık. Seyahat İzin Belgesi ve çok ciddi mazereti bulunmayan hiç kimse Antalya'ya gelmeye kalkmasın. Lütfen herkes şehrinde kalsın, evinde kalsın" ifadelerini kullanmıştı. Vali Karaloğlu’nun bu uyarısının ardından kentin tüm noktalarında denetimler daha da sıklaştırıldı. Kentten hem ayrılan, hem de giriş yapan sürücüler durdurularak kontrolleri yapıldı.

SÜRÜCÜLER KÖY YOLLARINI KULLANACAK

Alınan bu olağanüstü önlemlerin ardından Gazipaşa ve Alanya’ya gelmek isteyen sürücülerin kontrollere takılmadan şehre varacakları iddia edildi. Özellikle Konya ve sınır ilçelerden gelen sürücülerin jandarma kontrol noktalarına varmadan stabilize köy ve ara yolları kullanarak yolculuk yaparak şehre varacakları belirtildi.

ANTALYA’YA GELEN 14 GÜN GÖZLEM ALTINDA

Hıfzısıhha Kurulu kararına göre, Antalya'ya giriş yapan herkes 14 gün ikametgahlarında sıhhi gözlem altına alınacak. Bu kişilerin ikametlerinden ayrılmamaları yönündeki ilk ikaza uymayanlara 3 bin 150 lira ceza uygulanacak, ikinci kontrolde ikametinde bulunmayanlar ise valilikçe belirlenecek bir yerde 14 gün sıhhi gözlem altına alınarak tekrar 3 bin 150 lira ceza kesilecek ve haklarında adli işlem yapılacak.