Kuran-ı Kerim’de sıklıkla geçen ifadelerden biri de “iyi, hayırlı iş ve davranış” anlamına gelen “salihamel”dir. Meşru olan her türlü iş, şayet düzgün, sağlam yapılıyorsa, salih amel olarak nitelenir.

İman ile birlikte salih amel, Müslümanın hayat anlayışını ve iş ahlakını göstermektedir. Buna göre her meslek erbabı işini temiz yapmalı, hizmetin hakkını vermelidir ki, böylece helalinden kazanmış olur. Ticaretin helalinden yapılması gayesiyle hareket eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy tarafından dernek binasında üyelerine yönelik İslam’da Ticaret konulu seminer düzenlendi. Seminerin konuşmacısı ise Alanya Müftüsü Dr İhsan İlhan oldu. İlhan MÜSİAD üyelerine İslam’da Kur’an-ı Kerim ve Hadislerde ticaret konusunda sık sık değinildiğine işaret etti. İlhan, ticaretin aynı zamanda bir imtihan olduğunu da anımsattığı toplantıda helal kazancın önemi, ticaret hile yapılmaması konularına vurgu yapıldı.

MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy ise MÜSİAD olarak helal kazanca önem verdiklerini ifade ettiği açılış konuşmasında amaçlarının bilgilerini tazelemek ve olası eksik bilgileri gidermek üzere seminerin tertip edildiğini söyledi.