ÖZEL HABER - Gazete Alanya

Alanya’yı Konya üzerinden İç Anadolu Bölgesine bağlayacak olan Kuşyuvası yolu, Konya Taşkentli olan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduğu dönemde projelendirilerek yapılmaya başlanmıştı. Alanya ve Konya halkı için oldukça sevindirici olan bu çalışma, Davutoğlu’nun Başbakanlığı ardından durdurulmuştu.

VATANDAŞLAR İSYAN ETMİŞTİ

Kuşyuvası’nın Çayarası mevkii’nden sonraki bölümünde yapılan yollar ve 4 adet dev tünel atıl vaziyette bırakılmıştı. Çalışmaların bir türlü bitmemesi ve akibetinin ne olacağı belirsiz olan yollarla ilgili vatandaşlar “Büyük bir umutla beklediğimiz Kuşyuvası yolu kaderine terk edildi. Yapımına başlanan tüneller, harcanan paralar hep boşa gitti. Bu yollar bizim paramızla yapıldı ancak Ahmet Davutoğlu’nun gitmesiyle her şey yarım kaldı. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Kuşyuvası yolunu acil olarak tamamlayın. Paralarımız boşa gitmesin.” diyerek isyan etmişlerdi.

GAZETE ALANYA GÜNDEME GETİRDİ

Alanya’nın en çok okunan internet gazetesi olan www.gazetealanya.com konuyu gündeme getirmişti. Halkın sesi olan Gazete Alanya ‘Davutoğlu gitti, Kuşyuvası bitti’ haberi ile büyük yankı uyandırmıştı. Gazete Alanya’nın yaptığı haber sonrası pek çok yetkili kurum konuyla ilgili çalışma başlatmıştı.

ADEM BAŞKAN KONUYA EL ATTI

Gazete Alanya’nın haberi sonrası harekete geçen ilk isim ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oldu. Ahmet Davutoğlu döneminde başlatılan çalışmaların devam etmesi için kolları sıvayan Başkan Yücel, bu yolda asfalt ve düzenleme çalışmalarının başlaması için talimatı verdi. Yolda tekrar çalışmalarına başlamasına oldukça sevinen vatandaşlar Adem Murat Yücel’e teşekkür ettiler.