ÖZEL HABER - Muammer SOYLU

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, daha önce yanına Başdanışman olarak atadığı Baki Tamer Telli’yi 2014 seçimlerinden sonra Alanya Belediyesi’nde istisnai kadrodan özel kalem müdürü yapmıştı. Başkan Yücel başarılı, bilgi ve beceri yüklü çalışmalarıyla dikkat çeken Telli’yi geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atadı.

YERİNDE İNCELEDİ

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclisi’nde ilçede özellikle şehir merkezinde meydana gelen trafik yoğunluğu da gündeme gelmesiyle Başkan Yücel, Atatürk Caddesi’nde refüjlerin daraltılacağını duyurmuştu. Başkan Yardımcısı Baki Tamer Telli ile Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut Atatürk Caddesi Merkez Postane önünde başlayan refüj daraltma işlemlerini yerinde inceledi. İlk teftişinde oldukça heyecanlı olduğu dikkatlerden kaçmayan ‘çiçeği burnundaki’ Başkan Yardımcısı Telli, “Sayın Başkanımız Adem Murat Yücel’in bana vermişi olduğu Başkan Yardımcılığı görevi gerekli özgüveni verdi. Öncelikle Başkanıma ve bana inananların, Belediye yönetimi ve teknik ekibin yüzünü kara çıkarmayacağım.” dedi.

CADDE RAHATLAYACAK

Telli daha sonra konuşmalarına şöyle devam etti: “Atatürk Caddesi’nde yeni bir trafik planlaması altyapısını hazırlıyoruz. Yanlış parklar konusunda Alanya emniyet müdürlüğümüz ile koordineli olarak çok titiz bir şekilde çalışıyoruz. Daha önce 2014 yılında Atatürk Caddesi’nde bir çalışma başlatmıştık. Aynı çalışmayı ilave olarak çift akışı sağlamak adına refüjlerde daraltma yapacağız. Yaz başlangıcına kadar hazırlayacağız. Bir ucu Dinek’ten diğer ucu ise Tosmur’a kadar Atatürk Caddesi’nde yeni bir trafik planlaması altyapısını hazırlıyoruz. Atatürk Caddesi’nin yaşanan trafik yoğunluğu bu geçici uygulama ile yüzde 30-35 civarında azalacak” dedi. 

Öte yandan Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut, Atatürk Caddesindeki refüj daraltma işlemlerinden kaynaklanan sebeplerle bazı kavşak ve elektrik direklerinin tamamen kaldıracağı bilgisini de Başkan Yardımcısı Telli’ye aktardı.