Özel Haber - Gazete Alanya

Alanya’nın en merkezi yeri olan Hacet Meydanı’nda Alanya Belediyesi ve vatandaşlar arasında otopark sorunu yaşanıyor.

ALANYA BELEDİYESİ’NE İSYAN ETTİLER

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Alanya Belediyesi Hacet Meydanı’nda yeni bir düzenleme yapmış ve meydanı bankların ve heykellerin bulunduğu bir yaşam alanına çevirmişti. Meydanın hemen yanında bulunan alışveriş merkezlerinin bulunduğu Turkuaz ve Gökgül Apartmanları sakinleri yeni yapılan düzenlemeye ilk başlarda sevinseler de daha sonrasında Alanya Belediyesi’nin aldığı karara isyan ettiler.

Hacet Meydanı’nın tamamen yeşilden uzaklaştığını ve beton yığınına dönüştüğünü belirten çevre apartman sakinleri, 6 bin TL ücret vererek yeni yaptırdığımız otoparkımız kısa süre sonra Alanya Belediyesi’nden “Yenisini yapacağız” diye yıkıldı dediler.

‘BURADA ARABA GÖRMEK İSTEMİYORUM’

Yeni yapılan düzenlemede apartmanlara ait olan ve park yeri olarak kullanılan bölge de düzenlenmiş hatta apartman sakinleri için otomatik giriş çıkışlar yapılarak apartmanların yöneticilerine de uzaktan kumanda bile satıldı. Apartman sakinleri araçlarını tapulu arazilerine park ederken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel flaş bir karar alarak “Burada araba görmek istemiyorum.” dedi.

‘KENDİ TAPULU ARAZİMİZE PARK EDEMİYORUZ’

Kendi tapulu arazilerine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in karıştığını belirten Turkuz Apartmanı Yöneticisi Ali Romancı, “Her şey düşünülmüş ve planlanmışken, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel böyle bir şey söylemiş. Buraya araba koyarlarsa ceza yazın demiş. Kendi tapulu arazimize araba park edince neden ceza yiyoruz. Parayla bizlere otomatik kumanda bile satıldı. Şimdi bizi oraya sokmuyorlar. Bize yol kenarına ücretsiz park etme imkanı verseler ona da razıyız ama çözüm yolu sunmuyorlar. Başkan yardımcıları bizle irtibata geçiyor ve başkan böyle dedi diyip gidiyorlar. Çözüm yolu üretmek istemiyorlar.” diye konuştu.