HABER – Muammer SOYLU

Korona virüs tedbirleri kapsamında Alanya’da ilk oturumu gerçekleştirilen ve binlerce öğrencinin ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sona erdi. Heyecanlı süreçte 73 binada, 1096 salonda, 2310 görevli personel görev yaparken 10 bin civarında öğrenci sınav salonlarında ter döktü.

TYT’de Türkçe testinde 40, tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5’er olmak üzere toplam 20, matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

BAŞKAN ŞAHİN OĞULLARI İLE YORGUNLUK ATTI

Alanya’nın başarılı ve çalışkan ALTSO Başkanı ayrıca Litvanya Fahri Konsolosu olan Mehmet Şahin’de bugün sınav heyecanını oğulları ile beraber yaşadı. Öğrencilerin yoğun bir çalışma döneminde sınavın ilk etabını geride bıraktıklarına dikkat çeken Şahin, emeklerin boşa gitmemesi temennisinde bulundu. Sınav sonrası oğulları ile çay içerek stres atan Başkan Şahin, “ Yoğun çalışma döneminin ardından YKS’den çıkan 2 oğlumla çay içerek yorgunluk atıyoruz. Yüce Allah, hem evlatlarımın hem de sınava giren tüm öğrenci kardeşlerimizin emeklerini boşa çıkarmasın İnşAllah.” dedi.

Alanya’da YKS’nin ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise yarın saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YKS sonuçları 28 Temmuz 2020'de açıklanacak.