HABER - Muammer SOYLU

Dünyayı kasıp kavuran ve Çin, İran, İtalya başta olmak üzere birçok ülkede toplu ölümlere sebep olan Corana virüs için önlemler alınmaya devam ediliyor. Alanya Belediyesi’nin halka açık birçok yeri dezenfekte etmesinin, tüm etkinlikleri ertelemesinin ve virüs için teyakkuza geçmesinin ardından son açıklama Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Şahin’den geldi.

Mehmet Şahin, Corana virüsün tüm Dünya’yı tehdit ettiğini ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirildiği belirterek durumun önem arz ettiğini dile getirdi. Personeli bu şartlar altında riske atamayacağını belirten Şahin, tüm 0-12 yaş çocuğu olan kadın personellerini idari izne çıkardığını açıkladı. Şahin, ALTSO'nun bu ay yapılması planlanan Mart Meclis toplatısı da ertelendiğini duyurdu.

ŞAHİN; “EN GÜVENİLİR ÜLKE TÜRKİYE”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası  haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Başkan Şahin, Corona virüsüne karşı gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Şahin ayrıca Alanya’da herhangi bir vak’a ya rastlanmadığı gibi ülke genelinde de alınan tedbirler sayesinde  dünyanın en güvenilir ülkesi olduklarının altını çizen Şahin; “Ben şahsen bu hadisenin en kısa sürede defedileceğine inanıyorum. Yeter ki tüm vatandaşlarımız tedbirli olmaya devam etsin” dedi.

ŞAHİN: “12 GÜN İDARİ İZİN VERDİK”

Başkan Şahin, “Ülkemizde de görülen Corona virüsü salgınına karşı önlemlerimizi arttırdık. Hafta sonu; profesyonel ekipler, özel kıyafet giyerek ULV Cihazları ile oda hizmet binamızda dezenfekte çalışması yaptı. Ayrıca yine oda hizmet binamızda yoğun olarak kullanılan noktalara vatandaşlar için sıvı el dezenfektanları koyduk” dedi.

SADECE BAKANLIK KAYNAKLARINA GÜVENELİM

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden çeşitli spekülasyonlar yapılarak vatandaşların tedirgin edilmeye çalışıldığını da ifade ederek, “Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum, Sağlık Bakanlığı’mızın açıklamaları dışında hiçbir şeye itibar etmeyin” dedi.

BAŞKAN BÖCEK’TE İZİN VERMİŞTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korona virüs ile ilgili önleme çalışmalarına yoğun şekilde devam ederken, Başkan Muhittin Böcek’te geçtiğimiz tüm belediye birimlerinde ve şirketlerinde görevli hamile, organ nakli, böbrek yetmezliği, kanser hastası olan ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin iki hafta idari izinli sayılmaları talimatını vermişti.