ÖZEL HABER - Burak ÖZTUNÇ

İş hayatına asansör montaj ve bakım sektöründe adım atan Elif Şahin, 2011 yılına kadar bu sektörde büyük başarılar elde etti ve ardından şirketi devretti. 2011-2014 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan Elif Şahin, 2014 yılından 2018 yılına kadar da emlak ve temizlik firmasında işletmeci ve işveren olarak faaliyet gösterdi. Şahin farklı sektörlerin ardından yaklaşık bir yıl önce tarım sektöründe karar kıldı.

TARIM SEKTÖRÜNDE HIZLA YÜKSELİYOR

Alanya’da yetişen tropikal meyvelerle tanışan ve özellikle ejder meyvesi konusunda faaliyetlerine başlayan Elif Şahin, sektörde hızla yükselmeye devam ediyor.  Tropikal iklim ürünü olan ejder meyvesini Alanya’da yetiştiren Şahin, satışlarına hızlı bir şekilde başladı. Ejder meyvesini ulusal ve uluslar arası arenada tanıtmak için kolları sıvayan Şahin, Alanya ekonomisine katkıda bulunmak istediğini söyledi. Tarımın hiç bitmeyen bir sektör olduğunun altını çizen Şahin, ejder meyvesinin yanı sıra farklı tropikal meyveler de yetiştirmeye başladı.

GAZETE ALANYA’YA ZİYARET

Gazete Alanya’yı ziyaret eden Elif Şahin; Muammer Soylu ve Yüksel Soylu’ya yapmış olduğu projeleri ve önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmaları aktardı. Gazete Alanya ailesine ejder meyvesi hediye eden Şahin,  “Fidan isteyenler bana ulaşabilirler, en kaliteli ve en ekonomik şekilde yardımcı oluyorum. İş dünyasında aradığım mutluluğu tarım sektöründe buldum ve kendimi artık bu sektöre ve fidanlara adadım.” dedi.

EN VEFALI TOPRAK

Genç girişimci Elif Şahin, birçok iş kolunda faaliyette bulunduğunu en yakınlarından bile zarar gördüğünü ifade ederek, “Toprakla uğraşmak insana huzur ve güven veriyor. En güvendiği insan bir gün geliyor seni sırtından vuruyor. Oysaki toprak hiç de öyle değil. Toprağa bir tohum atıyorsun sana yüz mislini geri veriyor. Diyeceğim o ki toprak en vefalı dostunuz olmalı.” dedi.