Alanya Müftülüğü’nden yapılan açıklamada;

“Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin bir kere daha huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 5 Mayıs Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 6 Mayıs Pazartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız. Ramazan ayı boyunca önceki yıllarda olduğu gibi sabah ezanları imsak vaktiyle birlikte okunacak olup sabah ezanının okunmaya başladığı an oruç başlamış olacaktır.

Ramazan ayı boyunca İlçemizdeki tüm camilerimizde mukabele okunacak olup, vaaz ve irşat programları yapılacaktır. İlçemizde “İMAM DAYI CAMİİ”(Güllerpınarı Mah. Çimen Otel Cad. Harmandalı Sokak) ve “KILLI CAMİİ”nde (Kadıpaşa Mahallesi Bostancıpınarı Caddesi) hatimle teravih namazı kılınacaktır. Bu yıl Ramazan ayı 29 gün olup, 4 Haziran 2019 Salı günü Ramazan bayramının ilk günü olarak idrak edilecektir. İlçemizde Bayram Namazı ise saat 06:12’de kılınacaktır.

Kadınların ve engelli vatandaşlarımızın camilere gelebilmeleri için de gerekli her türlü tedbirleri almış bulunmaktayız. Ramazan Ayı, aynı zamanda çocuklarımızın cami ve cemaatle buluşmaları için büyük bir fırsattır. Bu vesileyle Ramazan ayı boyunca Camilerimizdeki vaazlara ve coşkulu teravih namazlarına kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla tüm aile fertlerini mutlaka bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı şerifin hayırlar getirmesini, huzur içerisinde geçmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, günahlardan arınıp manen yücelmemize vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyor, tüm halkımızın Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.