ÖZEL HABER – Yüksel SOYLU

Dünya ve Türkiye’yi kasıp kavuran yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili süreç her geçen gün endişeli bekleyişlere neden oluyor. Özellikle vatandaşların maske ihtiyacı günden güne artarken evden çıkamayan vatandaşlar parayla bile satılmayan maskelere nasıl ulaşacaklarını düşünmeye başladı.

PARAYLA ALAMIYORUZ, ÜCRETSİZ DAĞILANLAR NE ZAMAN GELECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ulusa sesleniş konuşmasıyla maske satışlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşanmıştı. Açıklamalara göre parayla maske satışı kesinlikle yasaklanırken detaylara göre vatandaşlara her hafta 1 paket (toplam 5 adet) maske ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklandı.

Ancak evinden çıkamayan ve artık parayla bile satışı yasaklanan maskelere nasıl ulaşacağını düşünen vatandaş isyan ediyor. Tüm bu gelişmelerin ışığında, evinden dışarı çıkamayan vatandaşlar maske ile ilgili kendilerine yardımcı olunmasını talep ediyorlar. Ücretsiz maskelerin ne zaman geleceğini bilmeyen ve acil maske ihtiyacı duyan vatandaşlar;

“Allah aşkına sesimizi duyun. Bize maske lazım. Sokağa çıkma heveslisi değiliz, ancak ihtiyaçlarımız var. Markete, pazara gitmemiz gerekiyor. Parayla maske satışı yasaklandı. E-Devlet’ten başvurduk ama ne zaman geleceği belli değil. Belediyeler mahalle mahalle gezerek bizlere neden maske dağıtmıyor. Biz dışarı markete bile maskesiz inemiyoruz, açlıktan ölelim mi?” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

ALANYA BELEDİYESİ’DE TEDARİK EDEMİYOR

Gazete Alanya’nın iletişim kurduğu belediye yetkililerine göre ise Alanya Belediyesi bile tedarikçilerden maske temin edemiyor. Bulunan ya da gelen az sayıda maskelerde gerekli yerlere dağıtılmaya çalışılıyor.

GELSE DE MİLYONLARCA HANEYE NASIL ULAŞACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız" dedi ama dağıtımdan sorumlu PTT'nin kargo dağıtım görevlisi sayısı 13-14 bin. E- Devlet aracılığıyla ücretsiz maske başvurusu yapan milyonlarca haneye kaç günde nasıl maske dağıtacağı ise bilinmiyor.