HABER - Gazete ALANYA

Alanya’da bir esnaf para çekmek için ATM’ye gittiği sırada yanı başında yaşanan olaylar “Ahlaki olarak nereye gidiyoruz” sorusunu akıllara getirdi.  Kendisinin doktor olduğunu ifade eden bir adamın sıra bekleyen kadınların arkasına rahatsız olacakları kadar sokulduğunu belirten esnaf olayı şu cümlelerle anlattı:

“Doktor da olsan biraz medeni olman lazım.

Biraz önce bir bankanın ATM sinde işlem yapıyorum, yan tarafta da 2 genç bayan işlem yapıyor. İşlemim bitene kadar göz ucuyla bayanların dibine kadar giren adam dikkati mi çekti. Adam nerdeyse bayanların enselerine üfleyerek sıra bekliyor. İşim bitince gayri ihtiyarı adama sordum, beraber misiniz dedim, adam “Hayır beraber değiliz ama para yatıracağım” dedi. Bayanların içine kadar girdiniz keşke biraz mesafe bırakıp bekleseniz dedim. Adam; ''Ben doktorum. Akşama kadar kaç kişiyi muayene ediyorum hem sana ne” dedi. Bu arada bayanlara da “siz rahatsız mısınız” diye sordu. Onlar da “şifremize bakmadığınız sürece sorun yok” dediler.

(Ben şok ve bin pişman)

ATM de sıra beklemenin de bir adabı var. Hiç olmazsa araya 1 metre bir mesafe koyun, Dip dibe bekleyince sıra daha çabuk gelmiyor.”