İlk etapta ibadete açılacak cami ve avluları, Cuma namazı öncesinde hem temizleniyor hem dezenfekte ediliyor. Temizlik çalışmaları kapsamında teknolojik temizleme cihazlarıyla camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap, kitaplık ve fayanslar da dezenfekte ediliyor.

Namaz kılınacak cami ve açık alanlarda maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurullarına da özen gösterilmesi sağlanarak tek kullanımlık seccade teminiyle Cuma, öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınabilecek. Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkes tıbbi/bez maske kullanacak. Maskesi olmayan kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecektir.

Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunlu olacaktır. Cami ve mescitlere gelecek kişiler yanlarında şahsi seccadelerini getirecek, namaz kılındıktan sonra ise vatandaşlarımız seccadelerini yıkayacaklar. Namaz kılınacak tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacaktır.